Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Πυρά» Κουτσούμπα από την Ξάνθη για την παρουσία Αμερικανών στη Θράκη

Κοινοποίηση

«Πυρά» Κουτσούμπα από την Ξάνθη για την παρουσία Αμερικανών στη Θράκη


Ρεπορτάζ: Γιώργος Μαυρίδης

Στην Ξάνθη βρέθηκε το πρωί της Κυριακής [15/05] ο Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, πραγματοποιώντας ομιλία στην κεντρική πλατεία της πόλης και στέλνοντας σαφή μηνύματα κατά της παρουσίας των Αμερικανών στην περιοχή της Θράκης. 

Ο Γραμματέας του ΚΚΕ πραγματοποιεί περιοδεία στην ΑΜΘ και το πρωί της Κυριακής βρέθηκε στην Ξάνθη συνομιλώντας αρχικά με τον Δήμαρχο της πόλης, Μανώλη Τσέπελη, στο Δημαρχείο για περίπου μία ώρα. Ακολούθως μετέβη στην ειδική εξέδρα που είχε τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία για να πραγματοποιήσει ομιλία, παρουσία μελών του κόμματος του. 

«Σήμερα, εδώ από την Ξάνθη, στη Θράκη, το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους ανθρώπους του μόχθου, στους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και των χωριών, στα νέα παιδιά, στους φοιτητές, τις φοιτήτριες, στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, που δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης σε αυτόν εδώ τον ακριτικό τόπο. Τώρα είναι η ώρα, ο καθένας και η καθεμία να σκεφτεί με ποιους πρέπει να πάει» τόνισε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο Γραμματέας του ΚΚΕ, για να προσθέσει πως «τώρα είναι η ώρα να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, να κάνει αυτή την επιλογή, που τα προηγούμενα χρόνια πιθανά δεν την είχε σκεφτεί ή ακόμα και πιθανά να την είχε απορρίψει. Γιατί σήμερα ο καθένας, η κάθε μία έχει περισσότερες αποδείξεις για το ποιος είναι μαζί του, δίπλα του, σταθερά μαζί με τους πολλούς, τους εργαζόμενους, τον λαό. Ποιος έχει για σημαία του τις δικές τους λαϊκές ανάγκες, και ποιος είναι μόνιμα απέναντι, με τους λίγους, δηλαδή το κεφάλαιο, να υπερασπίζεται τα κέρδη και την εξουσία τους».

«Πυρά» Κουτσούμπα από την Ξάνθη για την παρουσία Αμερικανών στη Θράκη

Μάλιστα ο κύριος Κουτσούμπας επανέλαβε τα «πυρά» που εξαπέλυσε από την Αλεξανδρούπολη, μία ημέρα πριν, κατά της παρουσίας Αμερικανικών στρατευμάτων και των κοινών ασκήσεων που πραγματοποιούνται στη Θράκη, κάνοντας λόγο για «σενάρια πολέμου». 

«Εδώ σε αυτή την περιοχή πραγματοποιούνται νατοϊκές ασκήσεις, πραγματικές πρόβες πολέμου, όπως αυτή εδώ που έγινε στο Πετροχώρι της Ξάνθης, με κάποια από τα σενάρια να προβλέπουν ότι θα συνεκπαιδευτούν τεθωρακισμένα των Αμερικάνων και του Δ’ Σώματος Στρατού για επιχειρήσεις σε εδάφη που μοιάζουν με αυτά της ανατολικής Ευρώπης, ενώ άλλα σενάρια αφορούν την προάσπιση της Αλεξανδρούπολης από τυχόν συμβατική ή ασύμμετρη απειλή άλλης χώρας» τόνισε ο Γραμματέας του ΚΚΕ, προσθέτοντας πως «ιδιαίτερα αυτά τα σενάρια για την προάσπιση της Αλεξανδρούπολης επιβεβαιώνουν τους κινδύνους για την περιοχή από τη δημιουργία Αμερικάνικης βάσης στο Στρατόπεδο Γιαννούλη, τη χρησιμοποίηση του Λιμανιού για τους νατοϊκούς σχεδιασμούς, η Αλεξανδρούπολη είναι πλέον στόχος όπως κάθε τρεις και λίγο απειλούν οι Ρώσοι». 


Α
κολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα