Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΚΥ Αβδήρων: Λεπτό προς λεπτό πως σώθηκε ο 45χρονος

Κοινοποίηση

ΚΥ Αβδήρων: Λεπτό προς λεπτό πως σώθηκε ο 45χρονος


Στην Ξάνθη, δύο γιατροί και τρεις νοσηλεύτριες του Κέντρου Υγείας Αβδήρων δεν εγκατέλειψαν δευτερόλεπτο την προσπάθειά τους να σώσουν έναν 45χρονο άνδρα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 45χρονος ένιωσε έντονη δυσφορία και κάλεσε το 166 προκειμένου να δεχτεί τις πρώτες βοήθειες. 

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου που έφτασε στο σπίτι του αντιλήφθηκε αμέσως ότι ο άνδρας αντιμετωπίζει ένα πολύ βαρύ και εκτεταμένο έμφραγμα!



Στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων όπου τον μετέφεραν, γιατροί και νοσηλευτές αρχίζουν μάχη για να τον σταθεροποιήσουν, προκειμένου στη συνέχεια να τον διακομίσουν στο νοσοκομείο της Ξάνθης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Voria.gr.

Έως εκείνη την στιγμή ο 45χρονος είχε τις αισθήσεις του.

Διασώστες του ΕΚΑΒ τον τοποθετούν με το φορείο στο ασθενοφόρο με προορισμό την Ξάνθη, όμως, πριν προλάβει ο οδηγός να βάλει μπρος, «ο 45χρονος έπαθε ανακοπή».

Μέσα στην ατυχία του ο 45χρονος είναι τυχερός γιατί το ασθενοφόρο δεν είχε φύγει και βρισκόταν ακόμα στο Κέντρο Υγείας.

Αμέσως οι γιατροί και οι νοσηλεύτριες αρχίζουν να του κάνουν ΚΑΡΠΑ.



Μάχη μέσα στο ασθενοφόρο

«Του έκαναν ΚΑΡΠΑ επί 20′ – 25′ λεπτά μέσα στο ασθενοφόρο, κάποια στιγμή τον διασωληνώνουν, του δίνονται όλα τα φάρμακα που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Μετά φεύγει το ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο και συνεχίζουν να του κάνουν ΚΑΡΠΑ. Συνολικά γινόταν ΚΑΡΠΑ για 50′ λεπτά, καταφέρνοντας τελικά να τον επιστρέψουν στη ζωή», είπε στη Voria.gr η διευθύντρια του Κ.Υ. Αβδήρων.

Ο 45χρονος αμέσως μετά την ανάνηψή του δεν παρέμεινε στο Νοσοκομείο Ξάνθης, αλλά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης «όπου του έγινε κατευθείαν αγγειοπλαστική, ανοίχτηκε το αγγείο και ο ασθενής είναι πλέον καλά»!

Αυτοί που ήθελαν κλειστό το ΚΥ

Υπενθυμίζεται πως μόλις πριν από λίγους μήνες κάποιοι στην περιοχή υπερθεμάτιζαν για το κλείσιμο του Κέντρο Υγείας των Αβδήρων [το οποίο είχε τεθεί προσωρινά εκτός λειτουργίας από την Κυβέρνηση] και λοιδορούσαν όσους κατέβαλαν προσπάθειες για την επαναλειτουργία του. 

Πρόκειται για το ίδιο ΚΥ που σήμερα, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, κατάφερε να σώσει μια ζωή. 

Φυσικά, ζητούμενο παραμένει όχι απλώς το να συνεχίζει να λειτουργεί απρόσκοπτα το ΚΥ αλλά να ενισχυθεί περαιτέρω – όπως και όλα τα Κέντρα Υγείας της Ξάνθης – για να μπορεί να αντιμετωπίζει όσο το δυνατόν καλύτερα κάθε κρίσιμο συμβάν. 



Σχολιάζοντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΥ ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, Χαράλαμπος Ευστρατίου αναφέρει:

«Να γιατί χρειάζεται και το πιο απομακρυσμένο κέντρο υγείας. Με ΚΑΡΠΑ έσωσαν άνθρωπο, που υπό άλλες συνθήκες ίσως δεν ζούσε. Συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Ε.Σ.Υ. που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων. Νιώθω περήφανος ως πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ που μαζί με τον Δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη και όλους τους φορείς αγωνιστήκαμε να ανοίξει το κέντρο υγείας Αβδήρων, όταν σε περίοδο covid κάποιοι το είχαν κλείσει. Συγχαρητήρια στην π. Δήμαρχο Αβδήρων Εύα Τσακίρη που είχε το όραμα να το δημιουργήσει». 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα