Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μία ταβέρνα της Ξάνθης στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας!

Κοινοποίηση

Μία ταβέρνα της Ξάνθης στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας!

Βραβείο ελληνικής κουζίνας 2022 κατάφερε να αποσπάσει μία ταβέρνα από την Ξάνθη, η οποία συμπεριλαμβάνεται πλέον στη λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας! 

Ο λόγος για την παραδοσιακή ταβέρνα στην Κοττάνη, στην ορεινή Ξάνθη, η οποία συγκέντρωση βαθμολογία 14/20 και φιγουράρει ψηλά στη σχετική λίστα με τα εστιατόρια που κατάφεραν να αποσπάσουν βραβείο. 



«Ένα πετρόχτιστο χάνι 100 ετών στη μέση του πουθενά, στην περιοχή των Πομάκων (κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία). Ζεστή η ατμόσφαιρα στη σάλα με το τζάκι, τα κιλίμια και τα τετζερέδια, ενώ στην πλακόστρωτη, λουλουδάτη αυλή υπάρχει νερόμυλος. Στην ανοιχτή κουζίνα, ο ιδιοκτήτης Τζεμίλ Χαλίλογλου και η γυναίκα του μαγειρεύουν πεντανόστιμα πιάτα από την πομάκικη κουζίνα: πατατόπιτα με ρύζι και σπιτικό φύλλο, κατσαμάκι (τυρί, βούτυρο και τριμμένο κρεμμύδι), καυτερή φασολάδα, αλλά και μια ποικιλία από κεμπάπ, κιοφτέ και παϊδάκια» γράφουν τα Greek Cuisine Awards, για την ταβέρνα του Τζεμίλ Χαλίλογλου. 

Πρόκειται άλλωστε για μία γραφική ταβέρνα που αποτελεί σήμα κατατεθέν της ορεινής – και όχι μόνο – Ξάνθης και η οποία αποτελεί πόλο έλξης τουριστών.  

Μία ταβέρνα της Ξάνθης στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας!

«Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους που μας στήριξαν τόσα χρόνια για να φθάσω εδώ επίσης τους γεύσηγνωστες του Αθηνόραμα και του μεγάλου σεφ κ. Λευτέρη Λαζάρου για το βραβείο της καλύτερης ταβέρνας της Ξάνθης στην τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας για το 2022» σημειώνει από την πλευρά της η παραδοσιακή ταβέρνα. 

Μία ταβέρνα της Ξάνθης στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας!


Α
κολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα