Μετανάστες μεταφέρονται στον Έβρο με αυτοκίνητα της τουρκικής χωροφυλακής

Μετανάστες μεταφέρονται στον Έβρο με αυτοκίνητα της τουρκικής χωροφυλακής

Ο υπουργός Μετανάστευσης διέψευσε κατηγορηματικά τα περί push back από τις ελληνικές αρχές

Για σκηνικό αυξανόμενης έντασης που στήνει στον Έβρο η Τουρκία, έκανε λόγο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας παραμένουν χαμηλές.

Όπως είπε ο κ. Μηταράκης στον ΣΚΑΪ, καθώς η «στάθμη του Έβρου έχει υποχωρήσει και σχηματίζονται νησίδες, τοποθετούνται εκεί μετανάστες με τη βοήθεια της Τουρκίας προκειμένου μετά η Ελλάδα να ψάξει να τους βρει».

Σύμφωνα με τον υπουργό, «υπάρχει πλήρης ανοχή των τουρκικών αρχών και πολλές φορές μετανάστες μεταφέρονται με αυτοκίνητα της τουρκικής χωροφυλακής». Η Ελλάδα, πρόσθεσε, «υποδέχεται αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους και εφαρμόζει αυστηρή πολιτική αποτροπής των εισόδων».

Ο υπουργός Μετανάστευσης διέψευσε κατηγορηματικά τα περί push back από τις ελληνικές αρχές, λέγοντας ότι πρόκειται για τουρκική προπαγάνδα και πως τα δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ για το θέμα, βασίζονται σε πηγές της τουρκικής ακτοφυλακής.

Εξήγησε ότι η Τουρκία δεν έχει σήμερα την πολιτική δύναμη να εκβιάζει την ΕΕ όπως το 2016 και γι’ αυτό έχει πιεστεί πολιτικά.

Ακόμη, κατηγόρησε τα κόμματα της ελληνικής αντιπολίτευσης πως «ετοιμάζουν επίθεση εναντίον της Ελλάδας για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο».

Ερωτηθείς σε ποια κόμματα αναφέρεται, τόνισε ότι οι κινήσεις αυτές γίνονται από την ευρωπαϊκή αριστερά στην οποία ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ και τους ευρωπαίους σοσιαλιστές στους οποίους ανήκει το ΠΑΣΟΚ.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια κίνηση που έρχεται σε αντίθεση με την εθνική γραμμή, που παρουσιάστηκε ενιαία στο ΝΑΤΟ από τους Έλληνες βουλευτές που απάντησαν στον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال