Δώρο εξ ουρανού στον Έβρο - Άρχισε να βρέχει στη Δαδιά

Δώρο εξ ουρανού στον Έβρο - Άρχισε να βρέχει στη Δαδιά

Το “δώρο” που περίμεναν όλοι από τον καιρό για τη φωτιά στον Έβρο, ήρθε λίγο μετά τις 08:30 το πρωί της Δευτέρας (25.07.2022). 

Η φωτιά στον Έβρο καίει εδώ και πέντε μέρες, προκαλώντας ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή στο Εθνικό Πάρκο στο δάσος της Δαδιάς. Και ενώ τα εναέρια μέσα δεν μπορούσαν να σηκωθούν, με το πρώτο φως της μέρας, λόγω καιρού, ξαφνικά οι ουρανοί άνοιξαν και στην περιοχή άρχισε να βρέχει!  

Και σε ακόμη μια θετική εξέλιξη, λίγο μετά τις 09:00 το συντονιστικό ελικόπτερο έδωσε «πράσινο φως» για να αρχίσουν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα, ένα ελικόπτερο Mi8 και 2 τράκτορες.

Η μάχη για ακόμη μια νύχτα στον Έβρο για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη φωτιά ήταν τιτάνια. Οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να περιορίσουν τη φωτιά, η οποία είχε αναζωπυρωθεί επικίνδυνα λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ με αποτέλεσμα να ζητηθεί, για δεύτερο νύχτα, η εκκένωση του χωριού Δαδιά. 

Οι άνεμοι όμως άλλαξαν, ο κίνδυνος για το χωριό απομακρύνθηκε και οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στη ζώνη Α1. 

Νωρίς το πρωί, η κατάσταση στα μέτωπα στα βορειοανατολικά προς Λυκόφως, στα βορειοδυτικά προς Δαδιά και στα δυτικά ήταν σαφώς καλύτερη. 

Στα νοτιοδυτικά είναι το μέτωπο στο πυκνό δάσος πριν από τη ζώνη Α1 του Εθνικού Πάρκου.

newsit.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال