Επιδότηση 10.000 ευρώ για ανακαίνιση σπιτιού

Επιδότηση 10.000 ευρώ για ανακαίνιση σπιτιού

Επιδότηση 10.000 ευρώ για ανακαίνιση σπιτιού: Οι προϋποθέσεις και οι δικαιούχοι

Επιδότηση σε τουλάχιστον 10.000 ιδιοκτήτες για ανακαίνιση σπιτιού ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 86ης ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Σάββατο από το βήμα της 86ης ΔΕΘ, τα βασικά σημεία του στεγαστικού προγράμματος για τους νέους.

Τα προγράμματα θα είναι άμεσης αλλά και μακροπρόθεσμης υλοποίησης και θα απευθύνονται σε νέους έως 39 ετών, φοιτητές και νέα ζευγάρια που μένουν αναγκαστικά στο πατρικό τους, καθώς οι αυξημένες τιμές των ακινήτων και ειδικά των μικρών διαμερισμάτων τους εμποδίζουν να ξεκινήσουν τη δική τους ζωή.

Μεταξύ άλλων σημειώθηκε πώς θα δοθεί κρατική επιδότηση μέχρι 10.000 ευρώ σε τουλάχιστον 10.000 ιδιοκτήτες κλειστών ακινήτων για να τα ανακαινίσουν.

Επιδότηση 10.000 ευρώ για ανακαίνιση σπιτιού
Επιδότηση 10.000 ευρώ για ανακαίνιση σπιτιού

Με την υποχρέωση, όμως, να τα ενοικιάσουν σε μακροχρόνιες μισθώσεις. Η πολιτεία έτσι καλύπτει έως και το 40% του κόστους ανακαίνισης κάθε κλειστού διαμερίσματος.

Ωστόσο αναμένεται σήμερα Πέμπτη, οι συναρμόδιοι υπουργοί να κάνουν ανακοινώσεις για το πρόγραμμα επανεκκίνησης της στεγαστικής πολιτικής που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, όπως είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, σε πρόσφατες δηλώσεις του στην ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال