Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η διαδραστική αφίσα «Είμαι άνθρωπος, όχι σκουπίδι» στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Η διαδραστική αφίσα «Είμαι άνθρωπος, όχι σκουπίδι» στην Ξάνθη

Στους κάδους απορριμμάτων της Ξάνθης έφτασε η διαδραστική αφίσα «Είμαι άνθρωπος, όχι σκουπίδι», που τους τελευταίους μήνες φιγουράρει κολλημένη πάνω σε κάδους στις περισσότερες πόλεις της χώρας. 

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο installation της street art καλλιτέχνιδας Ελλάδας Στασινόγλου η οποία με αυτό το τρόπο προσπαθεί να μιλήσει για την ανθρωπιστική κρίση που ταλανίζει την εποχή μας.




Η αφίσα «Είμαι άνθρωπος, όχι σκουπίδι» αποτελεί το πρώτο δείγμα μιας προσπάθειας να συνδυάσει διαφορετικές τεχνολογίες και μέσα όπως, χαρτί, φιλμ animation, τηλεφωνία, επαυξημένη πραγματικότητα (Augmented Reality) και κάδους απορριμάτων. Όταν σκανάρεις την αφίσα τότε δια μαγείας μια fiction ταινία 30 δευτερολέπτων προβάλλει σαν ολόγραμμα πάνω ακριβώς στην αφίσα, μεταμορφώνοντας έτσι τον κάδο σε ζωντανό γλυπτό. Πολύ απλά έχεις συνδεθεί σε μια δωρεάν ιστοσελίδα και έχεις γίνει μάρτυρας των νέων δυνατοτήτων της επαυξημένης πραγματικότητας που αξιοποιούν αποκλειστικά το web.

Η διαδραστική αφίσα «Είμαι άνθρωπος, όχι σκουπίδι» στην Ξάνθη

Τυπωμένη με φυτικά fluo μελάνια η αφίσα με τον καιρό ξεθωριάζει. Όταν εμφανιστούν οι καινούργιες αφίσες πάνω στους κάδους αυτό σημαίνει ότι το επόμενο επεισόδιο της σειράς είναι διαθέσιμο. Συνολικά θα «ανέβουν» 4 επεισόδια μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Όσοι και όσες δεν βρίσκονται στο φυσικό χώρο της αφίσας και θέλουν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της ιστορίας μπορούν να απευθυνθούν στη δίγλωσση ιστοσελίδα www.stasishellas22.gr και στα αντίστοιχα social media κανάλια που έχει επιμελώς ενεργοποιήσει η δημιουργός.




Η Ελλάδα Στασινόγλου γεννήθηκε στο Mόντρεαλ και φοίτησε σε ελληνόφωνα και αλλόφωνα σχολεία σε τρεις διαφορετικές ηπείρους. Μαθήτρια λυκείου με κλίση στον προγραμματισμό και φανατική των κόμικς, η Στασινόγλου φτιάχνει τις δικές της ιστορίες συνδυάζοντας με οργανικό τρόπο, το φυσικό με το εικονικό, το ιδιωτικό με το δημόσιο. Το πρώτο έργο της «stasis hellas» είχε αναρτηθεί σε 21 στάσεις λεωφορείων στο κέντρο της Αθήνας τον Σεπτέμβριο του 2021. Το «stasis hellas», ένα έργο τέχνης χωρικής επαυξημένης πραγματικότητας σε 7 μέρη, διατίθεται δωρεάν σε Google Play και App Store.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα