Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πλαφόν στα καυσόξυλα και τα πέλετ εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης

Κοινοποίηση

Πλαφόν στα καυσόξυλα και τα πέλετ εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει πλαφόν στην τιμή των καυσόξυλων και των πέλετ άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τις αυξήσεις που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα.

«Ασχολείται ήδη η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και συγκαλώ σύσκεψη για πλαφόν. Σίγουρα θα υπάρξει παρέμβαση στην αγορά, αλλά το πλαφόν στη λιανική τιμή πώλησης θέλω να είναι σε σημείο που να μην προακλέσει μαύρη αγορά» είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο Άδωνις Γεωργιάδης.




Ερωτηθείς, δε, για τις έμμεσες ανατιμήσεις σε κλάδους, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) ελέγχει πλέον στα σούπερ μάρκετ και το ενδεχόμενο μειωμένης ποσότητας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στο θέμα της τιμής του φυσικού αερίου λέγοντας πως «όταν λέγαμε ότι το φυσικό αέριο ηταν φθηνότερο δεν είχαμε προβλέψει ότι ο Πούτιν θα κάνει πόλεμο και το πετρέλαιο θα εξελιχθεί φθηνότερο κατά έξι φορές. Για όσους έβγαλαν τον καυστήρα το κόστος είναι της τάξης των 400 το πολύ ευρώ δηλαδή για πολυκατοικία 12 διαμερισμάτων είναι 1.000 ευρώ. Μιλάμε για φέτος, εάν ο πόλεμος τελειώσει το φυσικό αέριο θα πέσει. Το φυσικό αέριο είναι πιο φιλικό για το περιβάλλον, το χρειαζόμαστε και θα ξανασυναντηθούμε».




«Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη και δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει η τιμή του φυσικού αερίου το χειμώνα. Δεν βγαίνουν τα νούμερα για να καλυφθεί η αύξηση, από 160, στα 400 το 2021 και φέτος στα 1600, αλλά τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αποκλιμάκωση με την πανευρωπαϊκή έκκληση για οικονομία» πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα