Στην Ξάνθη ο Δημήτρης Μπάσης – «Σμύρνη, 100 χρόνια»

Στην Ξάνθη ο Δημήτρης Μπάσης – «Σμύρνη, 100 χρόνια»

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που περιλαμβάνονται στη δράση «Ημέρες Μνήμες – 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΠΕ Ξάνθης. 

Σε αυτό περιλαμβάνονται οι εξής δραστηριότητες: 

-Κεντρική συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση,  την  Ασπασία Στρατηγού και  την ορχήστρα Εστουδιαντίνα  στις   14/9/2022, ώρα 8:30 μμ  στην  κεντρική  πλατεία  της Ξάνθης με θέμα «Σμύρνη, 100 χρόνια»    Τραγούδια και ορχηστρικά θέματα από την πλούσια παράδοση της Σμύρνης και των σπουδαίων συνθετών της, που είτε γράφτηκαν στη Σμύρνη στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, είτε αργότερα από Σμυρνιούς συνθέτες στην Ελλάδα.

-Θεατρική παράσταση “ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΑΓΓΕΛΩΝ” 16-9-2022,  ώρα 9:00 μ.μ.

Πρωταγωνιστούν οι Ηθοποιοί: ΑΛΜΠΕΡΤΟ  ΕΣΚΕΝΑΖΗ,  ΛΟΥΚΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ Κείμενο – Σκηνοθεσία: ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΕΣΚΕΝΑΖΗ.

Το “Θέατρο της Μεσογείου” για το Καλοκαίρι 2022 παρουσιάζει το καινούργιο έργο “ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΑΓΓΕΛΩΝ” που γράφτηκε ειδικά για την επέτειο των 100 Χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή Μια γοητευτική κυρία πηγαίνει σε ένα παλαιοπωλείο για να πουλήσει ένα   γραμμόφωνο.

Δημιουργείται μια ιδιόμορφη σχέση με τον γέροντα παλαιοπώλη. Οι αναφορές του για τον τόπο της καταγωγής του την Σμύρνη φέρνει σε αμηχανία την Κυρία. Τελικά του αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό της πως σώθηκε από την καταστροφή της πόλης το ‘22.

-Έκθεση φωτογραφίας στο Χατζιδάκειο σε επιμέλεια του Τάσου Τεφρωνίδη με φωτογραφίες εκείνης της εποχής.

-Ημερίδα ιστορικού περιεχομένου στις 17/9/2022,ώρα 8:30 μ.μ. στο Χατζιδάκειο

Καθηγητές του ΔΠΘ θα παρουσιάσουν το χρονικό της Μικρασιατικής Καταστροφής και εγκατάστασης στην νέα πατρίδα.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال