Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σχέδιο για την αξιοποίηση 28 στρεμμάτων της ΔΥΠΑ στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Σχέδιο για την αξιοποίηση 28 στρεμμάτων της ΔΥΠΑ στην Ξάνθη


Ρεπορτάζ: Γιώργος Μαυρίδης 

Την ανάγκη για την άμεση αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της ΔΥΠΑ, η οποία παραμένει ανεκμετάλλευτη, εξέφρασε ο διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ), Σπύρος Πρωτοψάλτης. 




Στο πλαίσιο της εξειδίκευσης των μέτρων για την κοινωνική στέγαση, ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε και σε ένα ακίνητο 28 στρεμμάτων στην Ξάνθη, το οποίο βρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως και όπως τόνισε ο διοικητής της ΔΥΠΑ συγκαταλέγεται σε αυτά που μπορούν να αξιοποιηθούν για την ανέγερση σπιτιών, τα οποία στη συνέχεια θα μισθώνονται με ευνοϊκούς όρους σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες. 




Σχέδιο για την αξιοποίηση 28 στρεμμάτων της ΔΥΠΑ στην Ξάνθη
Σχέδιο για την αξιοποίηση 28 στρεμμάτων της ΔΥΠΑ στην Ξάνθη 

«Υπάρχουν οικόπεδα κοντά σε αστικά κέντρα, εντός σχεδίου, στα οποία μέσα από το πρόγραμμα κοινωνικής αντιπαροχής μπορούν να αυξήσουν το stock των κατοικιών, που είναι διαθέσιμες με ευνοϊκούς όρους για όσους τις μισθώνουν ενώ υπάρχουν και προοπτικές για rent to own προγράμματα. Πρόκειται για περιουσία που δεν έχει αξιοποιηθεί τόσα χρόνια και είναι καιρός να την εκμεταλλευτούμε για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος» σημείωσε μεταξύ άλλων ο διοικητής της ΔΥΠΑ. 

Η αναξιοποίητη περιουσία της ΔΥΠΑ ανέρχεται σε 2.543 ακίνητα εκ των οποίων μάλιστα τα 580 είναι κατάλληλα για αξιοποίηση. Εκτός από τα 28 στρέμματα που αφορούν την Ξάνθη, υπάρχουν και 11 στρέμματα στην Κηφισιά, 20 στην Παιανία, 40 στη Λάρισα και 74 στον Βόλο, όλα εντός σχεδίου. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα