Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: «Καθαρό» από κορονοϊό το Γηροκομείο – 4 νεκροί

Κοινοποίηση

Ξάνθη: «Καθαρό» από κορονοϊό το Γηροκομείο – 4 νεκροί


Επιμέλεια: Γιώργος Μαυρίδης 

Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό στο Γηροκομείο «Μέγας Βασίλειος» στην Ξάνθη. 

Αυτός είναι ο απολογισμός του «χτυπήματος» από τη νόσο Covid-19 που δέχθηκε μέσα στον Αύγουστο το Ίδρυμα, το οποίο όπως ενημερώνει ο Γιάννης Παπαχρόνης, Πρόεδρος του Γηροκομείου, πλέον είναι «καθαρό» και δέχεται εκ νέου επισκέπτες. 




«Ο κορονοϊός εισχώρησε στο Γηροκομείο μας μετά από τριάντα μήνες από την έναρξη της πανδημίας. Οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι εισχώρησε από ασυμπτωματικό ή ασυμπτωματικούς φορείς, επισκέπτες και προσωπικό που σε μερικές των περιπτώσεων δεν τους «έπιασαν» ούτε τα rapid tests του ΕΟΔΥ παρά μόνο ο μοριακός έλεγχος. Έτσι παρόλα τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας μας, κατάφερε και μας νίκησε τον φετινό Αύγουστο» σημειώνει ο κ. Παπαχρόνης, τονίζοντας πως «ο ιός, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων μας και τη διάθεση πρωτόγνωρων πόρων, εισχώρησε, με αποτέλεσμα να νοσήσει σχεδόν το σύνολο των παππούδων και των γιαγιάδων μας και το 60% του προσωπικού μας». 

Τα πρώτα περιστατικά ήταν ήπια, με τους ασθενείς να παρουσιάζουν απλά ή και καθόλου συμπτώματα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν με depon, βιταμίνες, ειδική διατροφή και απομόνωση. 

«Σταδιακά χρειάστηκαν και περαιτέρω ενέργειες όπως η χορήγηση αντιβιώσεων, η χορήγηση αντιιικής θεραπείας, αλλά και η νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Πάντα με την ειδική συμπαράσταση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ Ξάνθης, της επιτροπής λοιμώξεων του Γ.Ν. Ξάνθης και των ειδικών συνεργατών του Υπουργείου Υγείας, οι οποίοι ήρθανε από την Αθήνα για να μας βοηθήσουνε» εξηγεί ο Πρόεδρος του Γηροκομείου. «Η πρωτόγνωρη και δύσκολη αυτή περιπέτεια δυστυχώς δεν μας άφησε αλώβητους. Δυστυχώς είχαμε και τις απώλειες ανθρώπινων ζωών. Χάσαμε τέσσερις γιαγιάδες μας που δε μπορέσανε να αντέξουμε και αυτή τη δοκιμασία, και μετά από πολυήμερη νοσηλεία καταλήξανε στο Νοσοκομείο Ξάνθης. Είναι κάτι που μας στεναχωρεί αφάνταστα, διοίκηση και προσωπικό, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω ανθρωπίνως δυνατόν» προσθέτει ο ίδιος. 




Πλέον ωστόσο το Γηροκομείο είναι «καθαρό» από κορονοϊό και λειτουργεί όπως και πριν. «Ενημερώνουμε λοιπόν και επίσημα αφού ήδη έχουν ενημερωθεί και πάλι πρώτοι οι συγγενείς των αγαπημένων μας ηλικιωμένων ότι από τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου και πάλι το γηροκομείο της «καρδιάς» μας, είναι ελεύθερο από τον κορονοϊό. Ο έλεγχος του ΕΟΔΥ Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε στο σύνολο των τροφίμων μας και του προσωπικού κατέδειξε ότι δεν υπάρχει πλέον κανείς που να «φέρει» και νοσεί από τον ιό. Επιστρέφουμε στην μερική κανονικότητά μας και μπορούμε και πλέον και πάλι να δεχόμαστε επισκεπτήρια από τους συγγενείς και οικείους των παππούδων και των γιαγιάδων μας» τονίζει ο κ. Παπαχρόνης. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα