Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Μείωση κρουσμάτων Covid19 και πτώση στο ιικό φορτίο

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Μείωση κρουσμάτων Covid19 και πτώση στο ιικό φορτίο

Ξάνθη κρούσματα: Σε 333 ανέρχονται τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την Ξάνθη, στην τελευταία εβδομαδιαία αναφορά του. 




Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία του ΕΟΔΥ, στην Ξάνθη το διάστημα από 29/08 έως 04/09 καταγράφεται μείωση των κρουσμάτων κατά 28,85% συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα αναφοράς. 

Παράλληλα, ο ΕΟΔΥ προχώρησε στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ελέγχων σχετικά με το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Ξάνθης. 

Όπως σημειώνει ο οργανισμός, το αντίστοιχο διάστημα καταγράφεται μείωση κατά 55% στο ιικό φορτίο. 




«Την εβδομάδα 29 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου 2022, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 22 έως 28 Αυγούστου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε τρείς από τις δώδεκα (3/12) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, ενώ πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε εννέα από τις δώδεκα (9/12) περιοχές του ΕΔΕΛ. Αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στο Ηράκλειο (+90%), στην Πάτρα (+77%) και στον Άγιο Νικόλαο (+72%). Πτωτικές τάσεις διαπιστώθηκαν στην Ξάνθη (-55%), στο Βόλο (-50%), στα Χανιά (-49%), στην Αλεξανδρούπολη (-47%) και στην Κέρκυρα (-45%) ενώ οριακές ήταν οι μειώσεις που παρατηρήθηκαν στη Θεσσαλονίκη (-24%), στα Ιωάννινα (-19%), στη Λάρισα (-18%) και στην Αττική (-17%)» τονίζει ο ΕΟΔΥ. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα