Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Έκοψαν την κορδέλα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Ξάνθης [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση

Έκοψαν την κορδέλα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Ξάνθης


Ρεπορτάζ: Γιώργος Μαυρίδης 

Τα επίσημα εγκαίνια του Δημοτικού Κολυμβητηρίου της Ξάνθης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής (02/10), στις σύγχρονες και ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου. 




Ο Μητροπολίτης της Ξάνθης, κ.κ. Παντελεήμων, τέλεσε τον αγιασμό των εγκαταστάσεων και της πισίνας και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές, ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος, Μανώλης Τσέπελης, αναφέρθηκε εκτενώς στις ενέργειες που δρομολογήθηκαν προκειμένου το κολυμβητήριο να καταστεί εκ νέου λειτουργικό. 

Για σχεδόν μια δεκαετία άλλωστε το κολυμβητήριο παρέμενε ανενεργό, ενώ από τον Αύγουστο που έχει ανοίξει ξανά τις πόρτες του η προσέλευση του κόσμου είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Πάνω από 1.200 πολίτες, όλων των ηλικιών, χρησιμοποιούν σήμερα την πισίνα του κολυμβητηρίου, ενώ πρόσφατα οι ώρες κοινού αυξήθηκαν ακριβώς λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει. 

Στα εγκαίνια μεταξύ άλλων έδωσαν το παρών οι Βουλευτές Ξάνθης της ΝΔ, Σπύρος Τσιλιγγίρης και του ΠΑΣΟΚ, Μπαράν Μπουρχάν, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κώστας Κουρτίδης, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο Διοικητής του Δ’ ΣΣ, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι φορέων, των κολυμβητικών συλλόγων, επιχειρηματίες που συνέβαλαν με δωρεές αλλά και πολλά παιδιά. 




Την κορδέλα έκοψαν τα «δελφίνια» των κολυμβητικών συλλόγων, συνεπικουρούμενα από τον Δήμαρχο ο οποίος έκοψε από ένα κομμάτι της κορδέλας και το έδωσε σε κάθε ένα από τα μικρά παιδιά. 

Τσέπελης: «Επιδοθήκαμε σε έναν αγώνα» 

«Σήμερα εγκαινιάζουμε το Δημοτικό Κολυμβητήριο και αυτή η όμορφη τελετή έχει πολλούς συμβολισμούς. Παραδίδουμε επίσημα ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα» σημείωσε ο δήμαρχος Ξάνθης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο οποίος τόνισε πως λόγω της πανδημίας ο Δήμος έδωσε προτεραιότητα σε άλλα πράγματα, με αποτέλεσμα η επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου να καθυστερήσει. «Στόχος μας ήταν να ανοίξει το κολυμβητήριο. Επιδοθήκαμε σε έναν αγώνα απέναντι στον χρόνο. Το κολυμβητήριο ήταν στο έλεος της φθοράς και των βανδαλισμών, ξεκινήσαμε από το μηδέν» σημείωσε ο ίδιος. 

«Δεν μας ενδιέφερε απλώς να ανοίξει το κολυμβητήριο αλλά να το ανοίξουμε για να μην ξανακλείσει ποτέ» επισήμανε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ενώ έκανε λόγο για μια άρτια εγκατάσταση και ένα σύγχρονο κολυμβητήριο με υψηλές προδιαγραφές. «Η προσέλευση των συμπολιτών μας είναι πρωτόγνωρη. Σήμερα 1.200 μικροί και μεγάλοι συνδημότες μας χρησιμοποιούν αυτή την αθλητική δομή που είναι συνδεδεμένη με την Ξάνθη και τους πολίτες μας» πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στα σχέδια για τη δημιουργία και ενός ανοιχτού κολυμβητηρίου, το οποίο θα έρθει να καλύψει την αυξημένη ζήτηση από πλευράς των πολιτών. 

Μητροπολίτης: «Είναι ένα κόσμημα» 




Ως ένα κόσμημα χαρακτήρισε το κολυμβητήριο ο Μητροπολίτης Ξάνθης, κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εικόνα που παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις και τόνισε πως πρέπει όλοι να συμβάλουν για να παραμείνει σε αυτή την κατάσταση ο χώρος. «Εγκαινιάζουμε σήμερα με τις ευχές της εκκλησίας ένα σημαντικό έργο το οποίο παραδίδεται στον λαό μας, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αδράνειας» ανέφερε ο Μητροπολίτης. 

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του τόνισε πως «θα ήθελα να συγχαρώ τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, τις Τεχνικές Υπηρεσίες αλλά και όλους εκείνους που συνέβαλαν στην ανακαίνιση του Κολυμβητηρίου. Είναι ένα κόσμημα για την περιοχή μας, για τον τόπο μας και έτσι πρέπει να το προσέξουμε και να το φυλάξουμε». 

«Να ευχηθώ στους κολυμβητές, τους νέους, τα παιδιά μας, να είναι ευχάριστη και ασφαλής η άθλησή εδώ στο κολυμβητήριο» πρόσθεσε ο Μητροπολίτης. 




Έκοψαν την κορδέλα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Ξάνθης

Έκοψαν την κορδέλα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Ξάνθης

Έκοψαν την κορδέλα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Ξάνθης

Έκοψαν την κορδέλα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Ξάνθης

Γιαννόπουλος: «Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι» 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος, τόνισε πως το κολυμβητήριο είναι ένα κόσμημα για την περιοχή και πως η Ομοσπονδία θα είναι στο πλευρό των Κολυμβητικών Συλλόγων αλλά και του Δήμου για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων και την υποστήριξη αντίστοιχων δράσεων. 

«Ο Δήμαρχος κράτησε την υπόσχεσή του ότι το κολυμβητήριο θα ανοίξει, τόσο προς εμένα όσο και προς τα Σωματεία αλλά και τη νεολαία της πόλης που διψούσε για αυτό το κολυμβητήριο. Πιστεύω ότι ξεκινάμε μια καλή συνεργασία. Την στιγμή που στην Κεντρική Ευρώπη κλείνουν κολυμβητήρια εμείς ανοίγουμε σήμερα ένα κολυμβητήριο και θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για αυτό» σημείωσε ο ίδιος.  

Έκοψαν την κορδέλα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Ξάνθης

Έκοψαν την κορδέλα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Ξάνθης

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα