Παπίκιο Όρος: Δέντρα καταπλάκωσαν όχημα – Σώθηκε από θαύμα εθελοντής

Παπίκιο Όρος: Δέντρα καταπλάκωσαν όχημα – Σώθηκε από θαύμα εθελοντής

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν Πυροσβέστες και εθελοντές στο πύρινο μέτωπο που κατακαίει επί 13 ημέρες στο Παπίκιο Όρος, στη Ροδόπη. 

Κατά τη διάρκεια του υπεράνθρωπου αγώνα που καταβάλλεται απ’ όλους, ένας Πυροσβέστης υπέστη εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, ενώ ένας εθελοντές γλίτωσε από θαύμα, όταν δύο δέντρα έπεσαν και καταπλάκωσαν όχημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ροδόπης

«Για 13η συνεχόμενη μέρα η ομάδα μας συνδράμει στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη κατάσβεση της φωτιάς που μαίνεται στο Παπίκιο Όρος. Σήμερα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, δύο δέντρα καταπλάκωσαν το όχημα της ομάδας, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός εθελοντή μας.  Όλη η ομάδα τού εύχεται ταχεία ανάρρωση. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και ελπίζουμε η φωτιά σύντομα να τεθεί υπό έλεγχο» σημειώνει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης, ενώ ταχεία ανάρρωση ευχήθηκαν και οι εθελοντές από την Ξάνθη. 

Παπίκιο Όρος: Δέντρα καταπλάκωσαν όχημα – Σώθηκε από θαύμα εθελοντής

Παπίκιο Όρος: Δέντρα καταπλάκωσαν όχημα – Σώθηκε από θαύμα εθελοντής

Παπίκιο Όρος: Δέντρα καταπλάκωσαν όχημα – Σώθηκε από θαύμα εθελοντής

Έκτακτη σύγκληση του ΣΟΠΠ

Έκτακτη σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την πυρκαγιά στο Παπίκιο Όρος, υπό τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και τον Υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος Χρήστο Λαμπρή πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί. 

Στο ΣΟΠΠ  συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας ΠΑΜΘ Πρόδρομος Φωτακίδης, εκπρόσωποι των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Περιφέρειας ΑΜΘ και της Ροδόπης, του Στρατού, της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης και υπηρεσιών. 

Κατά την σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου έγινε εκτίμηση της τρέχουσας κατάστασης στο μέτωπο της φωτιάς ενώ ζητήθηκε επιπρόσθετη ενίσχυση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης για την αντιμετώπισή της. 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η φωτιά εκτείνεται σε 11, 5 χιλιάδες στρέμματα κυρίως με χαμηλή βλάστηση, εκ των οποίων, 8,5 χιλιάδες βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος στην περιοχή του Παπικίου . 

Σημαντικές δυνάμεις πεζοπόρων τμημάτων πυροσβεστών από τη Ροδόπη, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την Ήπειρο, την Πάτρα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη επιχειρούν για την κατάσβεση. Επίσης , μηχανήματα έργου της Περιφέρειας, δυο ερπιστριοφόρα, υδροφόρα οχήματα των Δήμων Κομοτηνής, Ιάσμου και Ξάνθης και υδροφόρες, ερπιστριοφόρα του Στρατού, συγχρόνως και εναέρια μέσα.

«Η δύσκολη μάχη για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς στο Παπίκιο όρος συνεχίζεται. Το δύσβατο της περιοχής κι οι αναζωπυρώσεις δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων. Ζητήσαμε περαιτέρω συνδρομή εναέριων μέσων, που είναι σημαντικά για την αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης φωτιάς» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης.  

Παπίκιο Όρος: Δέντρα καταπλάκωσαν όχημα – Σώθηκε από θαύμα εθελοντής


Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال