«Βροχή» οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί σε Ξάνθη και Ροδόπη

«Βροχή» οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί σε Ξάνθη και Ροδόπη

«Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο στη περιοχή και παρουσιάζει αυξητική τάση με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς» αυτό υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι της «Επιτροπής Αγώνα Ξάνθης» ζητώντας την παρέμβαση του κράτους «για να σταματήσουν άμεσα οι πλειστηριασμοί μέχρι ο κόσμος να «σταθεί στα πόδια του»» λένε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, με αφορμή τη διαμαρτυρία που διοργανώνουν την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, ζητούν για μια ακόμη φορά «την προστασία της κύριας κατοικίας χωρίς “παραθυράκια” στους νόμους», αλλά και τη θέσπιση ενός ορίου χρέους κάτω από το οποίο, όπως εξηγούν, «να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί πλειστηριασμός, με σκοπό να μην χάνουν τα σπίτια του ο κόσμος για ένα μικρό χρέος».

Μιλούν παράλληλα για την ανάγκη παροχής τόσο συμβουλευτικής υποστήριξης, όσο και διευκολύνσεων από το κράτος και τις τράπεζες, κάνουν λόγο – απαντώντας σε ερωτήσεις του www.ertnews.gr – για απουσία «επιείκειας» σε ανθρώπους, που, όπως λένε, «λόγω ανεργίας, αισχροκέρδειας ή οικονομικής ύφεσης δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν».

Σε ερώτηση δε, για τους κακοπληρωτές και τη στάση τους, δεν δέχονται τον όρο και απαντούν: «Πιστεύουμε ότι ο όρος κακοπληρωτής δεν αντικατοπτρίζει το σύνολο δανειοληπτών, κάνεις δεν θέλει να χάσει το σπίτι του» και καταλήγουν με τη σημείωση ότι: «Η μη πληρωμή των δανείων είναι θέμα επιβίωσης για αυτούς τους ανθρώπους».

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال