Εκπέμπει SOS η Παθολογική στην Ξάνθη – «Κινδυνεύουν ζωές»

Εκπέμπει SOS η Παθολογική στην Ξάνθη – «Κινδυνεύουν ζωές»

Με τα πλέον μελανά χρώματα περιγράφει ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης την κατάσταση που επικρατεί στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, τονίζοντας πως είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη για τη στελέχωσή της. 

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΙΣΞ τονίζονται τα εξής: 

«Το ΔΣ Του ΙΣΞ θεωρεί σκόπιμο να ενημερώσει τους πολίτες για τους κινδύνους που μπορεί να διατρέχει η δημόσια υγεία στο Νομό μας, μετά από σχετικό έγγραφο που έλαβε από τον επιστημονικά υπεύθυνο της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης, όπου περιγράφεται με μελανά χρώματα η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. 

Μεταφέρουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα: "ο φόρτος εργασίας είναι τέτοιος που δεν είναι δυνατή η ασφαλής λειτουργία της κλινικής", "εκτιθέμεθα επιστημονικά και δεοντολογικά", "κινδυνεύουν ζωές συμπολιτών μας". 

Ο ΙΣ στηρίζει και προσυπογράφει την έκκληση για βοήθεια των συναδέλφων και καλεί την Υγειονομική Περιφέρεια και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να συνεχίσουν τις προσπάθειες, ώστε να βρεθεί μόνιμη λύση, προκειμένου να προστατευθεί η Δημόσια Υγεία». 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال