Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βρετανιά: Την μαχαίρωσε 16 φορές επειδή τον χώρισε

Κοινοποίηση

Την μαχαίρωσε 16 φορές επειδή τον χώρισε

Ο πατέρας διηγείται τη φρικτή στιγμή που βρήκε την κόρη του, 47 ετών, να κείτεται μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι της στη Βρετανία.

Όταν ο Γρκράχαμ Τίνκλεϊ πέρασε να δει την κόρη του Κλερ στο εξοχικό που είχε νοικιάσει λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της οικογένειας στη Βρετανία, αρχικά ενοχλήθηκε μαζί της. Είχε μάθει ότι δεν είχε ταΐσει και ποτίσει τα δύο άλογα που είχε και ήταν θυμωμένος μαζί της – σκεπτόμενος ότι θα έπρεπε να το κάνει αυτός για λογαριασμό της.

Έτσι, μπήκε στο εξοχικό με το κλειδί που του είχε δώσει εκείνη για τέτοιες περιπτώσεις, μόνο και μόνο για να ανοίξει την πόρτα και να ανακαλύψει ένα λουτρό αίματος, με την αγαπημένη του Κλερ ακρωτηριασμένη στο κέντρο του, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Η Κλερ, μητέρα τριών παιδιών, 47 ετών, είχε δολοφονηθεί άγρια από τον πρώην φίλο της και κατά πολύ νεότερό της, 26χρονο Τζον Τζέσοπ, ο οποίος την είχε μαχαιρώσει 16 φορές, ενώ εκείνη ήταν εντελώς ανυπεράσπιστη.




Ο Τζέσοπ την είχε αφήσει αιμόφυρτη στο πάτωμα του σαλονιού με το νυχτικό της, κλειδώνοντάς την μέσα στο καινούργιο ενοικιαζόμενο εξοχικό της σε ένα γραφικό χωριό της Βρετανίας, ενώ εκείνος πήγε σε μία παμπ. 

Ο πατέρας της έζησε την απόλυτη φρίκη

Καθώς ο δολοφόνος της Κλερ καταδικάστηκε σε ισόβια και φυλακίστηκε αυτή την εβδομάδα, ο Γκράχαμ Τίνκλεϊ, 75 ετών, ξαναζούσε τη φρικιαστική σκηνή που ανακάλυψε όταν μπήκε στο σπίτι της κόρης του στο Colston Basset του Nottinghamshire, στις 25 Φεβρουαρίου του περασμένου έτους.

Μιλώντας στην Daily Mail, ο πατέρας της άτυχης Κλερ εξήγησε βρήκε τον τόπο του εγκλήματος: «Εγώ ήμουν αυτός που τη βρήκε. Είχα περάσει από εκεί και στην αρχή ήμουν ενοχλημένος μαζί της, που απογοήτευσε τον κόσμο επειδή δεν είχε φροντίσει τα άλογα και σκέφτηκα, ‘διάολε, Κλερ τι έκανες;’.

»Είχε δύο άλογα που μοιραζόταν με μια φίλη της και δεν είχε έρθει να τα φροντίσει όταν ήταν η σειρά της.

»Η φίλη της ενημέρωσε σχετικά τον εγγονό μας, ο οποίος προσπαθούσε να επικοινωνήσει με την μητέρα του, αλλά δεν μπορούσε να τη βρει στο τηλέφωνο.

»Έτσι σκέφτηκα να περάσω από εκεί, έχω κλειδί. Ζούσε μόνο τρία μίλια μακριά, στο διπλανό χωριό. Είχε μείνει εκεί μόνο έξι εβδομάδες και έκανα κάποιες μικροδουλειές γι’ αυτήν. Απλά, ήθελα να βεβαιωθώ ότι ήταν καλά.

»Ανέβηκα, η πόρτα ήταν κλειδωμένη, αλλά την άνοιξα με το κλειδί μου και μπήκα στο μπροστινό δωμάτιο και έπεσα πάνω σε μια καρέκλα, που πιστεύω ότι ήταν η καρέκλα που χρησιμοποιούσε για να την χτυπήσει. Υπήρχε αίμα παντού πάνω της και στην πόρτα.

»Τότε την είδα ξαπλωμένη δίπλα στο τζάκι. Υπήρχε αίμα παντού. Το αίμα έτρεχε από το λαιμό της, όπου την είχε μαχαιρώσει. Φορούσε το νυχτικό της. Ήταν άψυχη στο πάτωμα και το πρόσωπό της και τα μαλλιά της ήταν γεμάτα αίμα». 

«Ήξερα ότι είναι νεκρή, αλλά έπρεπε να προσπαθήσω»

Ο κ. Τίνκλεϊ συνέχισε: «Τρελάθηκα. Έπαθα κρίση πανικού. Στην αρχή, δεν μπορούσα να θυμηθώ πώς να καλέσω το 999 (επείγοντα) ή πού έμενε. Αλλά συνήλθα. Τηλεφώνησα και είπα ότι η κόρη μου είναι ξαπλωμένη στο πάτωμα με αίματα παντού και ότι νομίζω ότι είναι νεκρή.

»Μου είπαν τι να κάνω και να ελέγξω την αναπνοή της. Ήταν ξαπλωμένη στο πλάι. Προσπάθησα να την γυρίσω, αλλά το χέρι της ήταν άκαμπτο και λυγισμένο, είχε επέλθει η νεκρική ακαμψία και ήταν κρύα και κάτασπρη. Κατάφερα όμως να την ξαπλώσω ανάσκελα».




Ο πατέρας της Κλερ ανέφερε: «Ήξερα ότι είχε πεθάνει, αλλά έπρεπε να προσπαθήσω, για κάθε ενδεχόμενο.

»Μου είπαν να κάνω τεχνητή αναπνοή από το στόμα στο στόμα. Ήξερα ότι είχε πεθάνει, αλλά έπρεπε να προσπαθήσω για παν ενδεχόμενο. Έκανα ό,τι μπορούσα και έπρεπε να της ανοίξω με το ζόρι το στόμα, ήταν σφιχτό και παγωμένο, υπήρχε αίμα παντού και έμπαινε στο στόμα μου καθώς έκανα τεχνητή αναπνοή», περιγράφει συγκλονισμένος.

«Είπα στους νοσοκόμους στο τηλέφωνο ότι δεν ανέπνεε. Ήξερα στο μυαλό μου ότι ήταν νεκρή».

Την κλείδωσε και την άφησε να πεθάνει

Η Κλερ βρισκόταν εκεί για σχεδόν μία ημέρα. Την σκότωσε γύρω στις 10 το βράδυ της Παρασκευής και ήταν 6.30 το απόγευμα της επόμενης ημέρας, όταν βρήκε το πτώμα της ο πατέρας της.

Είχε υποφέρει πολύ. Πήγε εκεί για να την δολοφονήσει, πήγε με ποδήλατο στο σπίτι της, την σκότωσε, πέταξε το τηλέφωνό της σε ένα ποτάμι και την κλείδωσε στο σπίτι της, αφήνοντάς την να πεθάνει.

Ο πατέρας του τραγικού θύματος δήλωσε: «Το να την βρίσκω έτσι, με στοιχειώνει κάθε βράδυ. Ξαπλώνω στο κρεβάτι βλέποντας το αιματοβαμμένο σώμα της και ακούγοντας τις κραυγές της να εκλιπαρεί για ζωή, οι οποίες ακούστηκαν στο δικαστήριο. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ, ούτε θα το ξεπεράσω.

»Βλέπω το αίμα να αναβλύζει από το λαιμό της, προσπαθώντας να αναστήσω το νεκρό της σώμα. Σκέφτομαι συνέχεια πώς θα ένιωθε η Κλερ τις τελευταίες στιγμές της στη ζωή. Θα με στοιχειώνει για πάντα. Δεν υπάρχει τέλος στον πόνο μας, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε». 

Τον γνώρισε σε ιστοσελίδα γνωριμιών

Οι γονείς της Κλερ, που είναι μαζί εδώ και 50 χρόνια, δεν είχαν γνωρίσει ποτέ τον εργάτη εργοστασίου Τζέσοπ, 26 ετών, αλλά γνώριζαν ότι η κόρη τους είχε αρχίσει να τον βλέπει περιστασιακά.

Η μητέρα της Κλερ εξήγησε: «Δεν γνωρίζαμε τίποτα γι’ αυτόν, αλλά ξέραμε ότι υπήρχε. Η Κλερ μας είχε δείξει μια φωτογραφία του στο τηλέφωνό της.




»Είχε βγει από έναν πικρό γάμο και είχε μετακομίσει για να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Τον είχε γνωρίσει σε μια ιστοσελίδα γνωριμιών, μας έδειξε μια φωτογραφία μερικών διαφορετικών ανθρώπων και αυτός ήταν ένας από αυτούς.

»Την προειδοποίησα: ‘Να προσέχεις ποιον συναντάς. Μην εμπιστεύεσαι κανέναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν ξέρεις με ποιον μιλάς’».

Ο σύζυγός της πρόσθεσε: «Η Κλερ ήταν λίγο αφελής, είχε ζήσει σε ένα αγρόκτημα για πολλά χρόνια πριν μετακομίσει στο εξοχικό της. Ήταν τρελή για τα ζώα.

»Είχε την ζωή που θα ήθελε ο καθένας. Είχε ένα αγρόκτημα 450 στρεμμάτων με τον πρώην σύζυγό της και ήταν κοντά σε εμάς και τα τρία αγόρια της».

Προβλήθηκε βίντεο στη δίκη, όπου ακούγονταν οι κραυγές της

Οι γονείς της Κλερ και οι τρεις γιοι της βρέθηκαν αυτή την εβδομάδα στο δικαστήριο του Nottingham Crown Court, για να δουν τη φυλάκιση του Τζέσοπ. Ο πρώην σύζυγός της, αγρότης, τον οποίο παντρεύτηκε σε ηλικία 19 ετών, δεν ήταν παρών.

Στην αρχή, ο Τζέσοπ είχε δηλώσει αθώος για φόνο, αλλά στη συνέχεια άλλαξε την άποψή του λόγω των συντριπτικών στοιχείων εναντίον του.

Στο δικαστήριο παίχτηκε βίντεο, από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης ενός γείτονα, όπου μπορούσες να ακούσεις τις κραυγές της όταν την χτυπούσε και την μαχαίρωνε.

«Δέχτηκε 16 μαχαιριές. Δεν είχαμε συνειδητοποιήσει ότι ήταν τόσες πολλές, νομίζαμε ότι ήταν μία στο λαιμό…».

Το δικαστήριο άκουσε ότι η Κλερ δέχθηκε επίθεση γύρω στις 10.09 μ.μ., με τις κραυγές της να καταγράφονται από το σύστημα παρακολούθησης ενός γείτονα.

Πήγε να πιει στην παμπ




Ο «περιφρονημένος» εραστής τής είχε κόψει το λαιμό, αφού δεν μπορούσε να δεχτεί ότι τελείωσε τη σχέση τους και, στη συνέχεια, πήγε να πιει μια μπύρα στην παμπ με φίλους, ενώ εκείνη αιμορραγούσε μέχρι θανάτου στο σπίτι της.

Υπέστη εκτεταμένα τραύματα από μαχαίρι στο λαιμό και το στήθος, κατά τη διάρκεια της άγριας επίθεσης.

Ο Τζέσοπ περιγράφηκε ως «μπερδεμένος», όταν η Κλερ επέλεξε να «παγώσει» την περιπέτεια του ζευγαριού, αφού παραδέχτηκε ότι ανησυχούσε για τη διαφορά ηλικίας τους – πριν πάει με το ποδήλατο στο εξοχικό της και την σκοτώσει.

Ο δολοφόνος, αστέρι στο τοπικό τένις κλαμπ στο Νιούαρκ, ο οποίος γνώρισε την ερωμένη του στην ιστοσελίδα γνωριμιών στο Facebook, συνελήφθη 11 ημέρες μετά τη δολοφονία.

Δεν έδειξε κανένα συναίσθημα στο εδώλιο, καθώς του επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη.

in.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα