Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Χαλάει» ξανά ο καιρός στην Ξάνθη – Η πρόγνωση από τα Καιρικά Νέα Θράκης

Κοινοποίηση

«Χαλάει» ξανά ο καιρός στην Ξάνθη – Η πρόγνωση από τα Καιρικά Νέα Θράκης

Για τις αλλαγές στον καιρό στην περιοχή της Θράκης ενημερώνει με ανάρτησή του ο Δημήτρης Ευγενίδης στα Καιρικά Νέα Θράκης, μια ιδιαίτερα μεγάλη και δραστήρια ψηφιακή κοινότητα αφιερωμένη στα καιρικά φαινόμενα. 




Αναλυτικά αναφέρει: 

Καλησπέρα Θράκη.

Περίπου πριν μια εβδομάδα εμφανίστηκε στα καιρικά μοντέλα η αυριανή αλλαγή του καιρού.Οι αρχικές ενδείξεις μας έδωσαν ελπίδες για την δημιουργία ενός χαμηλού από τον κόλπο της Συρτής στα ανοιχτά της Λιβύης με βόρεια κίνηση προς το Αιγαίο,μια κίνηση που έχουμε να δούμε τουλάχιστον 20 χρόνια και η οποία μπορεί να μας δώσει πολλά χιόνια αν συνδυαστεί με την κατάλληλη θερμοκρασία.Δυστυχως όσο περνούσαν οι μέρες αυτό το σενάριο απομακρυνόταν.

Τις τελευταίες δυο ημέρες τα ΜΜΕ άρχισαν και πάλι να “τρομοκρατούν” τους πολίτες με χαμηλά βόμβες χιονοθύελλες και μηνύματα από το 112. 

Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική.




Αναλυτικότερα η Πέμπτη θα ξεκινήσει με νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές, δεν αποκλείεται πολύ τοπικά τα νέφη αυτά να δώσουν και κάποιες ψιχαλες.Απο το μεσημέρι  και μετά ο καιρός θα κλείσει περισσότερο με τοπικές βροχές κατά βάση μικρής έντασης.

Από το απόγευμα και μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης περιμένουμε τον κύριο όγκο των φαινομένων με βροχές που κατά τόπους θα έχουν έντονο χαρακτήρα, αρχικά στα δυτικοτερα τμήματα  περιοχή Χρυσούπολης- Θάσο -Ξάνθη που σταδιακά θα επηρεάσουν και  την υπόλοιπη Θράκη!

Τα χιόνια αρχικά θα εκδηλώνονται στα 600 με 700 μέτρα  γρήγορα όμως τα υψόμετρα θα ανέβουν   πάνω από τα 1000 με 1200 μέτρα.Στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα οι χιονοπτώσεις πιθανόν να διατηρηθούν χαμηλότερα και θα είναι πυκνά!!




Πρόσκαιρη αλλά σημαντική ενίσχυση των βορείων ανέμων από το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή του θρακικού.

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής περιμένουμε πρόσκαιρα οι βροχές να σταματήσουν, για να ξανά βρέξει εκ νέου μέσα στην ημέρα.

Για ό,τι νεότερο σχετικά με την αυριανή αλλαγή τα Καιρικά Νέα Θράκης θα σας ενημερώσουν άμεσα.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα