Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η δημόσια τοποθέτηση Μπένη για τους Underhill West

Κοινοποίηση

Η δημόσια τοποθέτηση Μπένη για τους Underhill West

Για το ζήτημα σχετικά με την απουσία των καλλιτεχνών της Ξάνθης από το πρόγραμμα των φετινών ΘΛΕ, και τα όσα ακούστηκαν (και γράφτηκαν) για τους ιδιαίτερα καταξιωμένους και γνωστούς Underhill West, τοποθετήθηκε δημόσια ο Δημήτρης Μπένης. 




Ο ίδιος σημειώνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα εξής: 

«Είναι από τις σπάνιες φορές που παίρνω δημόσια θέση, για ένα θέμα του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης. Αναγκάζομαι όμως να καταθέσω κάποιες παρατηρήσεις γιατί ένα θέμα που θα έπρεπε να είναι από τα πρώτα στην πολιτιστική-καλλιτεχνική ατζέντα της πόλης μας, γίνεται μπαλάκι δηλώσεων και προστριβών στα ΜΜΕ. Το θέμα αυτό βέβαια είναι οι Underhill West.




Παρατήρηση πρώτη. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι αυτά τα παιδιά είτε μας αρέσει η μουσική τους είτε όχι, έχουν καταφέρει με την δουλειά τους να έχουν μια μεγάλη πλέον αναγνώριση στην διεθνή μουσική σκηνή .Αυτό από μόνο του τους καθιστά απαραίτητους μην πω αναγκαίους πρεσβευτές της πόλης μας .

Παρατήρηση δεύτερη. Τους καλλιτέχνες δεν τους τιμάς παραθέτοντας ημερομηνίες εμφανίσεων τους, “Aφού βγήκαν το 2021 γιατί να είναι και το 2023;” Οι καλλιτέχνες δημιουργούν και εξελίσσονται και όσο δημιουργούν μιλάει για αυτούς το έργο τους, στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή λοιπόν οι οποίες γιορτές της πόλης θα έπρεπε να ξεκινούν με του Underhill ,γιατί αυτήν την αναγνωρισημότητα που πέτυχαν με την δουλειά τους ο Δήμος έχει υποχρέωση να την επεκτείνει και να την διαφημίσει γιατί η πόλη μόνο να κερδίσει έχει .




Παρατήρηση Τρίτη. Θα πρέπει επιτέλους τα κριτήρια των καλλιτεχνών να μην είναι αποτέλεσμα εύκαιρων ημερομηνιών ,προσωπικών γνωριμιών, κλπ. αλλά να έχουν και το νόημα της επιβράβευσης αυτών που επιμένουν δημιουργούν και προοδεύουν με προτεραιότητα των ντόπιων καλλιτεχνών .(θέση που έχω καταθέσει πολλές φορές .)

Παρατήρηση τέταρτη. Ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού δεν πρέπει να μπαίνει σε αντιπαραθέσεις έστω και λεκτικές με τις οποίες φωνές κριτικής ακούγονται (σημ. Ιταλού) διότι αν έχει κάτι να πει θα το πει στο Διοικητικό Συμβούλιο και αν χρειαστεί με ένα δελτίο τύπου. Δεν είναι όλα πολιτική ούτε αντιπολίτευση, ειδικά η οποία μορφή τέχνης παρ’ όλη την υποκειμενικότητα αξίζει αμέριστου σεβασμού και προσοχής .




ΥΓ. Υπ´ οψιν πως τους Underhill δεν τους γνωρίζω προσωπικά, θα ήθελα όμως να τους συγχαρώ δημόσια για την δουλειά τους αλλά και για το ήθος που δείχνουν με την τελευταία Δημόσια απάντηση τους». 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα