Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση

Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση

Τέλη Μαρτίου προβλέπεται να ανοίξουν οι πλατφόρμες υποδοχής αιτήσεων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες και ηλιακών θερμοσιφώνων.

Μέσα στο Μάρτιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των πολιτών που επιθυμούν να εγκαταστήσουν ηλιακό θερμοσίφωνα στο σπίτι τους αντικαθιστώντας έτσι τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα.

Παράλληλα την ίδια περίοδο θα ενεργοποιηθεί και το νέο πρόγραμμα «φωτοβολταϊκά στη στέγη με μπαταρία».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας δήλωσε ότι μέσα στον Μάρτιο (το αργότερο μέχρι την Τρίτη εβδομάδα) θα ανοίξει η πλατφόρμα τόσο για την εγκατάσταση θερμοσιφώνων, αλλά και το νέο πρόγραμμα «φωτοβολταϊκά στη στέγη με μπαταρία», που θα στηρίζει μέχρι 10 κιλοβάτ. 

Ως προς το δευτερο, το ποσοστό επιδοτησης για την μπαταρία θα φτάσει ακόμη και το 100%. Το σύστημα φωτοβολταϊκών με μπαταρία βοηθά τους ιδιοκτήτες να αποκτήσουν ενεργειακή αυτονομία και τη νύχτα. Όπως είπε ο κος Σκρέκας, δικαιούχοι θα είναι ιδιώτες, επαγγελματίες και αγρότες.


Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال