Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στην «εντατική» το Νοσοκομείο Ξάνθης – Σύσκεψη στο ΕΒΕΞ

Κοινοποίηση

Στην «εντατική» το Νοσοκομείο Ξάνθης – Σύσκεψη στο ΕΒΕΞ

«Λουκέτο» στη ΜΕΘ, υποστελέχωση σε Παθολογική, ελλείψεις σε αναισθησιολόγους τα βασικά προβλήματα του ΓΝΞ

Σύσκεψη φορέων με αντικείμενο την εικόνα που παρουσιάζει το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (01/02) στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕΞ. 




Στη σύσκεψη συμμετείχαν γιατροί, νοσηλευτές, η ΑΔΕΔΥ, συνδικαλιστές και άλλοι φορείς ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην υποστελέχωση του Νοσοκομείου. 

Από την πλευρά του Ιατρικού Συλλόγου επισημάνθηκε η ανάγκη να δοθούν κίνητρα ώστε να έρχονται οι γιατροί στο Νοσοκομείο και να στελεχώνεται το ΕΣΥ. Παράλληλα, επισημάνθηκε πως διακυβεύεται η υγεία όλων των κατοίκων, και στόχος της σύσκεψης ήταν η ανάγκη αναζήτησης άμεσων και αποτελεσματικών λύσεων. 

Ο Συντονιστής Διευθυντής του Νευρολογικού Τμήματος του ΓΝΞ, Δημήτρης Νικηφορίδης, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει για την ενημέρωση των πολιτών, ώστε να υπάρξει ευαισθητοποίηση για το πρόβλημα της υποστελέχωσης. Ο ίδιος μάλιστα, τόνισε πως το Νοσοκομείο Ξάνθης βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση στην ιστορία του, ενώ παράλληλα ανέφερε πως παρά το γεγονός πως η περιοχή εκπροσωπείται από τρεις Βουλευτές, υγειονομικούς, η Ξάνθη βιώνει τη μεγαλύτερη καθίζηση των υπηρεσιών υγείας.

Μεταξύ άλλων τονίστηκε πως η ΜΕΘ έχει βάλει «λουκέτο», παρά τον τεράστιο αγώνα που έγινε και την προσπάθεια για τη λειτουργία της. 




Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναφορά στα προβλήματα που ταλανίζουν ειδικότερα την Παθολογική Κλινική αλλά και το ζήτημα της έλλειψης αναισθησιολόγων. 

Στη σύσκεψη έγινε κάλεσμα για κινητοποίηση με τη συμμετοχή όλων με θέμα την υποστελέχωση του ΓΝΞ. 

Στις προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν η μεταφορά της έδρας της ΥΠΕ στην Ξάνθη (ή στην Κομοτηνή), η προκήρυξη θέσεων γιατρών για το Νοσοκομείο τοπικά, παροχή κινήτρων όπως η μοριοδότηση, και παροχή οικονομικών κινήτρων σε γιατρούς που είναι διατεθειμένοι να έρθουν στην Ξάνθη. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα