Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δωρεάν βιβλία ΟΑΕΔ 2023: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Κοινοποίηση

Δωρεάν βιβλία ΟΑΕΔ 2023: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις


Δωρεάν βιβλία ΟΑΕΔ 2023 – Voucher
: Τη δυνατότητα να αποκτήσουν επιταγές αγοράς βιβλίων παρέχει κάθε χρόνο ο ΟΑΕΔ, πλέον ΔΥΠΑ, σε χιλιάδες δικαιούχους. 

Οι αιτήσεις για τα vouchers των βιβλίων υποβάλλονται συνήθως τους θερινούς μήνες, μέσω σχετικής εφαρμογής στο gov.gr

Επιταγές αγοράς βιβλίων




Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για να λάβετε επιταγές αγοράς βιβλίων μέσω του Πρόγραμματος Χορήγησης Επιταγών Αγοράς Βιβλίων 2023 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. (πρώην ΟΑΕΔ).

Θα χρειαστείτε:

  • είτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • είτε τους κωδικούς της ΔΥΠΑ

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν βιβλίων ΔΥΠΑ 2023 είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες το προηγούμενο έτος από την έναρξη του προγράμματος συγκέντρωσαν 50 ημέρες:

Εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) ή

Ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

Επιδότησης ανεργίας ή μακροχρόνιας ανεργίας ή




Συνδυασμό των παραπάνω

Δικαιούχοι είναι επίσης άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της Δ.ΥΠ.Α., που έχουν συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τεσσάρων (4) μηνών.

Ωφελούμενα μέλη

α. τα φυσικά, νομιμοποιηθέντα ή νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετημένα παιδιά και γενικά τα παιδιά των οποίων οι δικαιούχοι έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια ηλικίας άνω των πέντε (5) ετών, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών ή του άλλου γονέα κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων

β. οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων

Δωρεάν βιβλία ΟΑΕΔ 2023: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Επιταγές βιβλίων ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ 2023

Τα vouchers εξαργυρώνεται στη συνέχεια από το δίκτυο συνεργαζόμενων βιβλιοπωλείων. 




Η «Επιταγή Αγοράς Βιβλίων» που έχουν στην κατοχή τους οι δικαιούχοι πολίτες και τα ωφελούμενα μέλη αυτών ενσωματώνει μια συγκεκριμένη οικονομική αξία και ο σκοπός της είναι η ανταλλαγή της αποκλειστικά για την αγορά βιβλίων κάθε είδους, με εξαίρεση τα σχολικά βιβλία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (βιβλία που χορηγούνται δωρεάν από το Υπουργείο Παιδείας). Η Επιταγή δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί για την αγορά σχολικών ή άλλων ειδών που τυχόν πωλούνται στα καταστήματα των παρόχων.

Η «Επιταγή Αγοράς Βιβλίων» έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού για κάθε δικαιούχο και για κάθε ωφελούμενο μέλος αυτού, ο οποίος δημιουργείται αυτόματα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της Δ.ΥΠ.Α. και αποτυπώνεται με τα λοιπά στοιχεία των δικαιούχων – ωφελουμένων μελών στο «Μητρώο Δικαιούχων – Ωφελουμένων».

Οικονομική Αξία της Επιταγής




η οικονομική αξία της επιταγής ανέρχεται σε 20,00 €

μία επιταγή μπορεί να ανταλλαχθεί για την αγορά περισσοτέρων του ενός βιβλίων

για την αγορά ενός βιβλίου, του οποίου η τιμή υπερβαίνει την αξία μίας επιταγής, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι επιταγές του δικαιούχου και ωφελουμένων μελών του

στην περίπτωση που η τιμή του βιβλίου ή των βιβλίων υπερβαίνει το ύψος της Επιταγής ή των Επιταγών του δικαιούχου και των ωφελουμένων μελών του, την επιπλέον διαφορά υποχρεούται να καταβάλει ο ίδιος ο δικαιούχος κατά την αγορά του βιβλίου

στην περίπτωση που η τιμή του βιβλίου ή των βιβλίων είναι χαμηλότερη από το ύψος της επιδότησης της Επιταγής ή των Επιταγών του δικαιούχου και των ωφελουμένων μελών αυτού, η επιδότηση που θα καταβάλλεται θα αντιστοιχεί στη χαμηλότερη αυτή τιμή.

Ενεργοποίηση της Επιταγής

Για να ενεργοποιηθεί η επιταγή:




Ο πάροχος εισέρχεται στο ηλεκτρονικό σύστημα ενεργοποίησης των επιταγών της Δ.ΥΠ.Α., εντοπίζει βάσει του κωδικού αριθμού τον δικαιούχο / ωφελούμενο και την επιταγή και ενημερώνει τα σχετικά πεδία του συστήματος, συμπληρώνοντας υποχρεωτικά όλα τα ζητούμενα στοιχεία δηλ. την ημερομηνία συναλλαγής, τους τίτλους των βιβλίων, την τιμή λιανικής πώλησης ανά βιβλίο πριν και κατόπιν της έκπτωσης (όταν αυτή απαιτείται) καθώς και τον αριθμό της απόδειξης λιανικής πώλησης. Η συμπληρωμένη με τα στοιχεία αγοράς επιταγή αποθηκεύεται στο ΟΠΣ της Δ.ΥΠ.Α.

Οι επιταγές των δικαιούχων και των ωφελουμένων τους μπορούν να ενεργοποιηθούν είτε συνολικά είτε σε διαφορετικό χρόνο και από διαφορετικό πάροχο.

Η αγορά του βιβλίου μπορεί να γίνει είτε με φυσική παρουσία του δικαιούχου στο κατάστημα είτε εξ αποστάσεως.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα