Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Ξάνθη ζήτησε δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών

Κοινοποίηση

Η Ξάνθη ζήτησε δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών

Να αποδοθεί δικαιοσύνη για τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη ζήτησαν κάτοικοι στην Ξάνθη που βγήκαν το απόγευμα της Πέμπτης (02/03) στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν. 




Φοιτητές και πολίτες όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης κρατώντας πανό με συνθήματα. 

«Κόστος η ασφάλεια και οι υποδομές του κράτους οι ευθύνες δολοφονικές. Τα κέρδη τους, οι νεκροί μας» έγραφε το πανό του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης, ενώ οι διαδηλωτές κρατούσαν χαρτόνια με φράσεις γονέων που έχουν χάσει τα παιδιά τους στην τραγωδία που έχει συγκλονίσει τη χώρα, όπως το «όταν φτάσεις πάρε με». 

Οι διαδηλωτές προχώρησαν και σε σιωπηρή διαμαρτυρία, κρατώντας ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων. 




Τις τελευταίες ώρες καταγράφεται ένα μεγάλο κύμα οργής στα social media, με τους πολίτες να κάνουν λόγο για εγκληματικές παραλείψεις που στοίχησαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους. Στην Ξάνθη η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία για τους τραυματίες του δυστυχήματος ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Δεκάδες πολίτες (αρκετοί εκ των οποίων μάλιστα φοιτητές) έσπευσαν από νωρίς το πρωί στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης σχηματίζοντας ουρές. 




Χαρακτηριστικές είναι οι αναρτήσεις δύο επαγγελματιών οδηγών ταξί της πόλης. Ο ένας έσπευσε να επισημάνει το πόσες φορές κλήθηκε από φοιτητές προκειμένου να τους μεταφέρει στο ΓΝΞ για να δώσουν αίμα και ο δεύτερος εξέφρασε την προθυμία του να μεταφέρει δωρεάν όποιον πολίτη επιθυμούσε να μεταβεί στο Νοσοκομείο για την αιμοδοσία. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα