Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τόπειρος: Αλλάζουν οι σωλήνες αμιάντου στο δίκτυο ύδρευσης 22 οικισμών

Κοινοποίηση

Τόπειρος: Αλλάζουν οι σωλήνες αμιάντου στο δίκτυο ύδρευσης 22 οικισμών

Στην τελική ευθεία για την υλοποίηση μεγάλων έργων προς όφελος των κατοίκων της περιοχής του Δήμου Τοπείρου βρίσκεται η δημοτική αρχή. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Θωμά Μίχογλου έχει δημοπρατηθεί το έργο της αντικατάστασης των σωλήνων του δικτύου ύδρευσης σε μια σειρά από οικισμούς της περιοχής του, κάτι που εκτός από αίτημα των κατοίκων αποτελούσε και αναγκαιότητα για λόγους υγιεινής κι ασφάλειας.




Όπως δήλωσε στο www.ertnews.gr ο δήμαρχος της περιοχής, ο κος Θωμάς Μίχογλου το δίκτυο είχε τοποθετηθεί πριν μισό αιώνα και αποτελείται από σωλήνες αμιάντου. 

Πρόκειται για τους οικισμούς, Ορφάνιο, Κύρνος, Ηλιόπετρα, Παλιό Εράσμιο, Εύλαλο και Δέκαρχο. 

Μια αντικατάσταση σημαντική μετά από 45 χρόνια από την αρχική τοποθέτησή του, καθώς πρόκειται για σωλήνες από αμίαντο που αποτελούν απειλή για την υγεία τριών (3.000) χιλιάδων κατοίκων.

Η υλοποίηση του έργου θα κωλυσιεργήσει για διάστημα δύο και πλέον μηνών μετά από ένσταση εργολάβου. 




Ωστόσο, έχει προηγηθεί παρόμοια παρέμβαση σε δύο οικισμούς, στο Άβατο και στο Όλβιο, που αφορούσε πάλι αλλαγή σωληνώσεων αμιάντου με χρηματοδότηση μέσα από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. 

Ο κος Μίχογλου στάθηκε ακόμη στη δημιουργία – ανακαίνιση είκοσι δύο παιδικών χαρών πάλι στα όρια του δήμου του και στην υλοποίηση δύο γηπέδων ποδοσφαίρου, στους οικισμούς Άβατο και Εράσμιο.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα