Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γκουζίνη: «Μεγάλη τιμή, αλλά και πρόκληση για εμένα η Εθνική Κορασίδων»

Κοινοποίηση

Γκουζίνη: «Μεγάλη τιμή, αλλά και πρόκληση για εμένα η Εθνική Κορασίδων»

Η προπονήτρια της Εθνικής Κορασίδων, Βασιλεία Γκουζίνη, έκανε τη δική της παρέμβαση στην εκπομπή «Woman to woman» με τη Μαριάννα Αξιοπούλου και την Εβίνα Μάλτση. Μεταξύ άλλων, είπε:

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Κορασίδων: 

«Αρχικά είναι μεγάλη τιμή για ‘μένα να μού δώσουν την Εθνική Κορασίδων. Είναι μια πρόκληση και εγώ είμαι έτοιμη να την αντιμετωπίσω. Το κύριο μέλημά μου είναι να δω όλα τα κορίτσια, να έχω προσωπική άποψη για όλες τις κορασίδες στην Ελλάδα, έτσι ώστε να κάνω τη σωστή επιλογή».




Για το αν έχει άγχος: 

«Είμαι γενικά ένα άτομο που μπορώ και διαχειρίζομαι το όποιο άγχος. Σαν αθλήτρια δεν είχα ποτέ άγχος, γιατί ήξερα τι έπρεπε να κάνω μες στο γήπεδο. Αυτό προσπαθώ να το εφαρμόσω και σαν προπονήτρια. Όταν προετοιμάζω την ομάδα σωστά, καλά, σίγουρα και είναι όλα ξεκάθαρα στο μυαλό των παικτριών, παίζουν καλύτερα, είναι γι’ αυτές ό,τι καλύτερο το τι ζητάμε και το πώς θέλουμε ν’ αντιμετωπίσουμε τους αντιπάλους. Πιστεύω ότι το βασικό άγχος είναι να βγάλεις το προσωπικό απ’ τις αθλήτριες και να τούς ξεκαθαρίσεις τι πραγματικά πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο».

Για τον όμιλο της Εθνικής στο Πανευρωπαϊκό Κορασίδων (με Σλοβενία, Ισπανία και Βέλγιο): 

«Είναι αρκετά δύσκολος, η Ισπανία πέρυσι το πήρε. Δεν ξέρουμε, βέβαια, πόσα και ποια κορίτσια έχουν μείνει και τι θα παρουσιάσουν, αλλά παραδοσιακά είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Στόχος μας είναι να κάνουμε τουλάχιστον μια νίκη για ν’ αντιμετωπίσουμε καλύτερα το μέλλον. Από ‘κει και πέρα, παίζει ρόλο το σε τι μέρα θα βρεθείς».

Για τη φετινή πορεία του Αμαρουσίου στην Elite League: 




«Φέτος άλλαξε το σύστημα και για ‘μας είναι κάτι καινούργιο αυτό το κομμάτι. Έχουμε φτάσει 2 αγωνιστικές πριν το τέλος και δεν ξέρεις σε ποια θέση πρέπει να βγεις. Το ένα κομμάτι είναι με ποιον θα παίξεις στα play-offs και το άλλο να πάρεις το εισιτήριο για το Final-4. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Το Μαρούσι είναι μια ομάδα που έχει ανθρώπους γύρω της, όπως ο Γιώργος Σουρλής, οι οποίοι έχουν παίξει μπάσκετ, που καταλαβαίνουν πώς σκέφτονται οι αθλητές και γενικά μπορούμε να συνεννοηθούμε με τους παίκτες. Είναι κάτι πρωτόγνωρο, πάντως, όλο αυτό, γιατί τα προηγούμενα χρόνια ήταν πιο βατό».

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα