Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βόλτα με κανό στη Λίμνη Βιστωνίδα και εθελοντικός καθαρισμός [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση

Βόλτα με κανό στη Λίμνη Βιστωνίδα και εθελοντικός καθαρισμός [ΒΙΝΤΕΟ]

Ιστορικές στιγμές είχαν την χαρά να ζήσουν οι πολίτες που έδωσαν το παρών στον εθελοντικό καθαρισμό που διοργανώθηκε το πρωί του Σαββάτου (01/04) στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, στη Νέα Κεσσάνη της Ξάνθης. 




Η πρωτοβουλία ανήκει στον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Κεσσάνης και το κίνημα εθελοντών Στηρίζω από το Πόρτο Λάγος που αποφάσισαν να αναδείξουν τον κρυμμένο πλούτο της περιοχής, προχωρώντας παράλληλα στην απομάκρυνση των σκουπιδιών και στον εξωραϊσμό του χώρου.

Οι εθελοντές σήκωσαν μανίκια από νωρίς το πρωί, και προχώρησαν στην απομάκρυνση των σκουπιδιών, ενώ παράλληλα διοργανώθηκαν μια σειρά από δραστηριότητες εκπαιδευτικής φύσεως για μικρούς και μεγάλους. 

Το πρόγραμμα περιελάβανε παρατήρηση πουλιών, ζωγραφική, τοξοβολία αλλά και βόλτα με κανό καγιάκ μέσα στη Λίμνη Βιστωνίδα. 




Την πρωτοβουλία των εθελοντών αγκάλιασε ο Δήμος Αβδήρων, ενώ ο επιχειρηματίας Ηλίας Μιχαηλίδης από τη Riverland προσέφερε τα κανό και την όλη υποστήριξη για την εξόρμηση μέσα στα νερά της Λίμνης. 

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κεσσάνης “Αγία Παρασκευή” τοποθέτησε ευχαριστήρια πινακίδα στον χώρο της εκδήλωσης, αναγράφοντας πως ευχαριστεί τους εξής:

  • Στηρίζω Πόρτο Λάγος ΚοινΣεπτ
  • Μιχαηλίδη Ηλία Riverland
  • Δήμο Αβδήρων
  • ΟΦΥΠΕΚΑ
  • Αλιευτικό Συνεταιρισμό Πόρτο Λάγους
  • Ερυθρό Σταυρό 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα