Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γλυπτό σκιάς ο Μάνος Χατζιδάκις, με την τέχνη του Τριαντάφυλλου Βαΐτση

Κοινοποίηση

Γλυπτό σκιάς ο Μάνος Χατζιδάκις, με την τέχνη του Τριαντάφυλλου Βαΐτση


Ένα ιδιαίτερο
και άκρως εντυπωσιακό γλυπτό σκιάς που αποτυπώνει τον σπουδαίο Μάνο Χατζιδάκι, δημιούργησε ο εξαιρετικά ταλαντούχος Τριαντάφυλλος Βαΐτσης.




Ο γνωστός καλλιτέχνης, που διατηρεί το «Σπίτι της Σκιάς», ένα διαφορετικό και πρωτότυπο μουσείο που αποτελεί κόσμημα για την Παλιά Πόλη της Ξάνθης, δημιούργησε το γλυπτό που είναι αφιερωμένο στον μεγάλο Ξανθιώτη δημιουργό. 

«Το τελευταίο μου γλυπτό, είναι ο Μάνος Χατζιδάκις. Πάντα ήθελα να κάνω τη σκιά του Μάνου και να εκτεθεί στο σπίτι που μεγάλωσε. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που το έργο μου θα βρίσκεται στο Σπίτι του Χατζιδάκι από 13-23 Μαΐου» τονίζει ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης.




Γλυπτό σκιάς ο Μάνος Χατζιδάκις, με την τέχνη του Τριαντάφυλλου Βαΐτση

«Ψυχή σα θάλασσα πλατιά»

Το γλυπτό περιλαμβάνεται στα εκθέματα που μπορεί κανείς να απολαύσει στην έκθεση «Ψυχή σα θάλασσα πλατιά» που εγκαινιάστηκε το Σάββατο (13/05). 

Η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης σε συνεργασία με τους εικαστικούς δημιουργούς της Καλλιτεχνικής ομάδας- πρότζεκτ ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ, διοργανώνουν την εν λόγω έκθεση στην οποία παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής, κατασκευές, κολάζ, φωτογραφίες, εγκαταστάσεις και γλυπτά, αποτίνοντας τιμή στον ανεπανάληπτο Μουσικοσυνθέτη Μάνο Χατζιδάκι.

Η έκθεση πραγματοποιείται στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» έως 23 Μάϊου και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα