Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Σόφια διαπραγματεύεται με την ΕΕ την αύξηση των συνοριακών αστυνομικών

Κοινοποίηση

Η Σόφια διαπραγματεύεται με την ΕΕ την αύξηση των συνοριακών αστυνομικών


Διαδικασία πλήρωσης 320 θέσεων
στη συνοριακή αστυνομία είναι σε εξέλιξη και η Βουλγαρία διαπραγματεύεται επί του παρόντος με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή άλλες 1.260 θέσεις, δήλωσε σήμερα ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Ιβάν Ντέμερτζιεφ. “Έχουμε κατανόηση και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση αυτών των 1.260 (θέσεων). Αυτό θα μας επιτρέψει να ανακτήσουμε σχεδόν 2.000 θέσεις, που είχαν καταστεί περιττές τα τελευταία 10 χρόνια στη συνοριακή αστυνομία”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.




Σημείωσε ότι η Βουλγαρία διαχειρίζεται επί του παρόντος δύο φορές καλύτερα τη μεταναστευτική πίεση σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο η πίεση αυτή συνεχίζει να αυξάνεται. Μέτρα πρέπει να ληφθούν για να ολοκληρωθούν όσα έχουν αρχίσει — πιο κατάλληλος εξοπλισμός και προσωπικό που θα στελεχώσει την αστυνομία για την προστασία των συνόρων.




Ο υπουργός Εσωτερικών παρέδωσε 100 νέα πιστόλια Walther σε αστυνομικούς της περιφερειακής διεύθυνσης της συνοριακής αστυνομίας στην πόλη ‘Ελχοβο, στη νοτιοανατολική Βουλγαρία.

Καθώς εξαρτήματα από αυτά τα πιστόλια κατασκευάζονται στη Βουλγαρία, ο Ντέμερτζιεφ εξέφρασε την ελπίδα ότι η χώρα του θα μπορεί να προμηθεύσει όλη την αστυνομία με τα όπλα αυτά, καθώς και να προσελκύσει τη γερμανική εταιρία για να αρχίσει την κατασκευή όλου του πιστολιού στη Βουλγαρία ή τουλάχιστον των περισσότερων εξαρτημάτων του.

Τα νέα όπλα είναι καλύτερα από τα σημερινά πιστόλια Makarov που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί. Η αστυνομία δεν έχει επανεξοπλιστεί τα τελευταία χρόνια, πρόσθεσε. Σχεδόν 17.000 νέα πιστόλια χρειάζονται για τον επανεξοπλισμό των αστυνομικών σε όλη τη χώρα.




Ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι η αστυνομία κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία έχει εξοπλιστεί καλύτερα από τότε που ένας Βούλγαρος αστυνομικός πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα