Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Απανωτοί σεισμοί τη νύχτα στο Ηράκλειο – 4,3 Ρίχτερ ο μεγαλύτερος

Κοινοποίηση

Απανωτοί σεισμοί τη νύχτα στο Ηράκλειο – 4,3 Ρίχτερ ο μεγαλύτερος

Νύχτα σεισμών ήταν αυτή της Πέμπτης προς Παρασκευή (19.05.2023) στο Ηράκλειο, μετά και το σεισμό των 5,1 Ρίχτερ, αφού καταγράφηκαν απανωτές δονήσεις.




Ο μεγαλύτερος σεισμός που σημειώθηκε ήταν 4,3 βαθμών Ρίχτερ και καταγράφηκε στις 02:52, με επίκεντρο περιοχή 6 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά του οικισμού Καλοί Λιμένες Ηρακλείου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.

Εκτός από αυτό το σεισμό όμως, υπήρξαν άλλοι 3 πάνω από 3 Ρίχτερ και συγκεκριμένα 3.9, 3.1 και 3.3.

Η Κρήτη ήδη ήταν ανάσταση από το σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (18.05.2023). Και αυτός ήρθε μετά τον σεισμό των 4,2 Ρίχτερ της Τετάρτης.




Ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο newsit.gr ανέφερε πως ο σεισμός ήταν έντονα αισθητός και πως περιμένουμε σίγουρα μετασεισμούς.

«5,1 Ρίχτερ ήταν, με επίκεντρο τις Μοίρες Ηρακλείου, με εστιακό βάθος 8 χιλιόμετρα περίπου. Ήταν έντονα αισθητός. Περιμένουμε σίγουρα μετασεισμούς” λέει ο Ευθύμιος Λέκκας στο newsit.gr.




Αμέσως μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ ένα μήνυμα χτύπησε στα κινητά τηλέφωνα όπου καλούσε τους πολίτες να λάβουν μέτρα προστασίας.

newsit.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα