Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Παρέμβαση Μητσοτάκη ζητά ο Πέτροβιτς για τα τροχαία λόγω διακίνησης λαθρομεταναστών

Κοινοποίηση

Παρέμβαση Μητσοτάκη ζητά ο Πέτροβιτς για τα τροχαία λόγω διακίνησης λαθρομεταναστών

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για τη λήψη επιπλέον μέτρων αποτροπής της εκούσιας εισόδου οχημάτων διακινητών στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό, πρακτικής που, όπως αναφέρει, στοίχισε τη ζωή σε δύο Εβρίτες σε διάστημα τριών μηνών, ζητά με επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.




Στην επιστολή – έκκληση, όπως αναφέρει, ο κ. Πέτροβιτς αναγνωρίζει την προσωπική ευαισθησία και την πολιτική συνέπεια του Έλληνα πρωθυπουργού στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, το επιτυχές έργο της κυβέρνησης “που έφερε ως αποτέλεσμα τη μείωση στις ροές των ανθρώπων που επιδιώκουν να εισέλθουν παράτυπα στη χώρα μας”, καθώς και το ότι “ο φράχτης του Έβρου αποτέλεσε το ανάχωμα εισβολής στην πατρίδα μας ενός τεράστιου αριθμού παράνομων μεταναστών”. Σημειώνοντας, παράλληλα, πως οι Εβρίτες “ως γνήσιοι ακρίτες και φύλακες Θερμοπυλών, συνεπικουρώντας την κυβερνητική πολιτική, έχουν πράξει από την πλευρά τους το χρέος τους θέτοντας εαυτούς πάντα στην πρώτη γραμμή”, τονίζει ότι το κόστος σε ανθρώπινες ζωές είναι μεγάλο.




Προς επίρρωση του αιτήματός του, αναφέρει χαρακτηριστικά: “… με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, παρά τις αντιξοότητες, με όλα τα μέσα που διαθέτουμε σαν τοπικές αρχές και ο καθένας μας προσωπικά, προστατεύουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ζωές των δυστυχισμένων αυτών ανθρώπων. Ωστόσο, οι διακινητές έχουν γίνει πιο αμείλικτοι και δεν διστάζουν πλέον, μεταφέροντας παράνομους μετανάστες, να κινηθούν ακόμη και εντός αστικού ιστού με επικίνδυνους ελιγμούς, προκειμένου να ξεφύγουν των αρμόδιων ελληνικών αρχών. Εξαιτίας, όμως αυτής της πρακτικής, ο Έβρος θρηνεί μέχρι σήμερα την απώλεια δύο συμπολιτών μας. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε διάστημα μόλις τριών μηνών, σε μετωπικές συγκρούσεις με οχήματα διακινητών που είχαν εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, στην Εγνατία Οδό και στον οδικό άξονα Φερών-Σουφλίου”.




Ο αντιπεριφερειάρχης σημειώνει: “Ζητώ να υποστηρίξετε προς την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία τη λήψη επιπλέον εφαρμοζόμενων στο εξωτερικό μέτρων, που θα αποτρέπουν την εκούσια είσοδο οχημάτων στο αντίθετο ρεύμα σε αυτοκινητόδρομο κλειστού τύπου, όπως είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, μια πρακτική που εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για λόγους καθαρά οδικής ασφάλειας. Είναι ακόμα αναγκαίο η καταδίωξη των διακινητών να μην περιλαμβάνει ενέργειες εντός αστικού ιστού, και οι δυνάμεις ασφαλείας να επιλέγουν μεθόδους ανάσχεσης των οχημάτων (πχ. πλέγμα καρφιών), ή την εκτροπή των περιστατικών για να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες πολιτών”. Τέλος, ο κ. Πέτροβιτς επικαλούμενος “το ενδιαφέρον, την ευαισθησία και το βαθύ αίσθημα δικαίου” που διακρίνει, όπως αναφέρει, τον πρωθυπουργό, εκτιμά πως “η ελληνική πολιτεία θα πρέπει να σταθεί στο πλευρό των οικογενειών των χήρων και των ορφανών του Γ.Τ., που σκοτώθηκε ανήμερα του Μ. Σαββάτου από διακινητή που εισήλθε στην Εγνατία Οδό, και του Π.Σ., που σκοτώθηκε με παρόμοιο τρόπο στον κόμβο Αρδανίου στις 6 Ιουλίου..”.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα