Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Σύσκεψη για τα αδέσποτα – Στην Ξάνθη η Ειδική Γραμματέας του ΥΠΕΣ

Κοινοποίηση

Σύσκεψη για το ζήτημα των αδέσποτων ζώων πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, με την Ειδική Γραμματέα των Ζώων Συντροφιάς του ΥΠΕΣ, Μαριάνθη Δημοπούλου να ταξιδεύει στην περιοχή.

Αφορμή στάθηκε κυρίως το ζήτημα των αδέσποτων ζώων που διαβιούν στην περιοχή της πρώην χωματερής, στην Ξάνθη, μετά και τις πανελλήνιες διαστάσεις που έλαβε.

Όπως επισημάνθηκε αμέσως μετά τη σύσκεψη, από την Ειδική Γραμματέα του ΥΠΕΣ, ήδη εδώ και μήνες 300 ζώα, με τη συνδρομή και δύο οργανώσεων από το εξωτερικό, έχουν λάβει κτηνιατρική περίθαλψη και σιτίζονται κανονικά. Σε αυτό το στάδιο, στόχος είναι η ολοκλήρωση του επιχειρησιακού προγράμματος με τη συμμετοχή των Δήμων της Ξάνθης, ώστε και τα υπόλοιπα ζώα (περίπου άλλα 300) να δεχθούν αντίστοιχη φροντίδα και να δημιουργηθούν υποδομές για τη σίτισή τους. Ταυτόχρονα, η ίδια επισήμανε ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία στείρωσης των ζώων, ώστε να μειωθεί σταδιακά η αύξηση του πληθυσμού τους, και θα δρομολογηθούν οι εργασίες για την υιοθεσία όσων περισσότερων ζώων γίνεται.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δήμαρχος Ξάνθης, Στράτος Κοντός, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο επιχειρησιακό σχέδιο και στις ενέργειες που θα γίνουν από εδώ και πέρα. Ο Δήμαρχος Ξάνθης μάλιστα επισήμανε πως το ζήτημα με τα αδέσποτα στην πρώην χωματερή της Ξάνθης έλαβε μεγάλη αρνητική δημοσιότητα με εικόνες ωστόσο και βίντεο τα οποία είναι από το προηγούμενο εξάμηνο και όχι της υφιστάμενης κατάστασης. Διευκρίνισε πως και σήμερα, στην περιοχή, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, όχι ωστόσο στο μέγεθος και υπό τις συνθήκες που παρουσιάστηκε.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη, προκειμένου να προσδιοριστούν τα επόμενα μέτρα και οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν σε συλλογικό επίπεδο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα