Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ξάνθη: 100% πληρότητα στα ξενοδοχεία αναμένεται τις ημέρες του Καρναβαλιού

Κοινοποίηση

Τη μοναδική εμπειρία του Καρναβαλιού στην Ξάνθη ετοιμάζονται να ζήσουν πολλοί επισκέπτες, οι οποίοι ήδη κλείνουν στην πόλη τα καταλύματά τους για το τριήμερο της Κυριακής της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.

Στους επαγγελματίες ξενοδόχους της περιοχής επικρατεί αισιοδοξία καθώς οι κρατήσεις δωματίων για τις ημέρες του Καρναβαλιού ξεκίνησαν από πολύ νωρίς. Η γραμματέας του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, κα. Άννα Στυλιανίδου υπογραμμίζει μέσω της Karfitsa ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία ξεκίνησαν να κλείνουν ξενοδοχεία για τις Απόκριες στην Ξάνθη πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ οι ιδιώτες αμέσως μετά τις γιορτές. «Φέτος η κίνηση και το ενδιαφέρον για καταλύματα ξεκίνησε πολύ νωρίτερα συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια», επισημαίνει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το 2024 αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη κίνηση συγκριτικά με το 2023, ένα έτσι κι αλλιώς πολύ καλό έτος.

Ξέφρενα πάρτι, μουσική και γλέντι για όλους

Οι περισσότεροι κλείνουν καταλύματα για διήμερα και τριήμερα, ενώ η πλειονότητα των επισκεπτών αφορά παρέες νέων και ζευγάρια και λιγότερο οικογένειες. Οι περισσότεροι, όπως εξηγεί η κα. Στυλιανίδου, έρχονται για τα ξέφρενα πάρτι, τους μεγάλους εορτασμούς και το γλέντι, ως εκ τούτου οι νεαρές ηλικίες έχουν την τιμητική τους.

«Ο προσανατολισμός του Καρναβαλιού έχει να κάνει με τη διασκέδαση. Οι επισκέπτες έρχονται για να διασκεδάσουν. Έρχονται να χορέψουν και να μείνουν στα μπαρ όπου γίνονται πάρτι μέχρι το πρωί. Γίνεται μια παρέλαση με 15.000 – 20.000 συμμετέχοντες και όλο αυτό δημιουργεί ένα πολύ ωραίο κλίμα. Αρκετοί το συνδυάζουν και με την Καθαρά Δευτέρα καθώς σε πολλά κοντινά χωριά γιορτάζουν παραδοσιακά κούλουμα. Είναι ένα τριήμερο διασκέδασης, πάρτι, ξενυχτιού και συναυλιών. Η Ξάνθη είναι τέλεια επιλογή για όσους τα αγαπούν αυτά και όλοι φεύγουν ενθουσιασμένοι από το πόσο καλά πέρασαν», σημειώνει στην Karfitsa.

Δυναμικό παρών από τους Θεσσαλονικείς

Φυσικά έντονη αναμένεται να είναι η παρουσία των Θεσσαλονικέων στο Καρναβάλι της Ξάνθης, ιδιαίτερα των νέων, καθώς πρόκειται για έναν value for money κοντινό προορισμό. Σύμφωνα με την γραμματέα του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, πολλοί από τους επισκέπτες κλείνουν μάλιστα δωμάτια σε ξενοδοχεία κοντινών περιοχών, σε Καβάλα και Κομοτηνή για παράδειγμα, και όχι μόνο στην Ξάνθη.

Οι επαγγελματίες της περιοχής βλέπουν πως μετά από την οικονομική κρίση και την πανδημία, τα πράγματα πηγαίνουν σιγά σιγά καλύτερα. Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, οι επισκέπτες έδιναν μεν το παρών στην Ξάνθη για το Καρναβάλι, όμως ήταν πολύ πιο φειδωλοί στα έξοδά τους. Η κα. Στυλιανίδου πάντως υπογραμμίζει ότι η πόλη της Ξάνθης αποτελεί όμορφο προορισμό καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, λόγω του ιστορικού και φυσικού της πλούτου.

ΠΗΓΗ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα