Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης για την απεργία της Τετάρτης

Κοινοποίηση

Όλοι, όλες στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στην απεργιακή συγκέντρωση, Τετάρτη 28 ΦΛΕΒΑΡΗ – 11πμ στην Κεντρική Πλατεία

Συμμετέχουμε στη συνέλευση του σωματείου, Σάββατο 24/2, στις 7μμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Η ακρίβεια δυναμώνει και το εργατικό-λαϊκό εισόδημα δε φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες σε βασικά είδη, σε τρόφιμα, ρεύμα, σε λογαριασμούς και έξοδα που τρέχουν.

Η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων έχει μειωθεί κατά 15% τα τελευταία δυο χρόνια.

Την ίδια στιγμή οι 500 μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα εξασφάλισαν αμύθητα κέρδη, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ειδικά οι επιχειρηματικοί όμιλοι των super markets, της ενέργειας, των μεταφορών, των τραπεζών.

Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τάχα τα κύματα της ακρίβειας αποτελούν αφενός κοροϊδία -αφού δεν καλύπτουν τις ανάγκες- αφετέρου αναπαράγουν τις αιτίες των ανατιμήσεων καθώς ούτε οι τιμές των προϊόντων μειώνονται, ούτε οι μισθοί των εργαζομένων αυξάνονται, ούτε καταργούνται οι φόροι για το λαό, που θα ήταν μεγάλη και άμεση ανακούφιση.

Καταδικάζουμε την πολιτική που επιτρέπει στους επιχειρηματικούς ομίλους, που κινούν τα νήματα στη διαμόρφωση των τιμών και ελέγχουν τις αγορές, να αυξάνουν όποτε και όσο θέλουν τις τιμές για να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους. 

Σε αυτήν την κατεύθυνση εντάσσεται και η διαδικασία προσαρμογής του κατώτερου μισθού, όπου η όποια μικρή αύξηση δώσει η κυβέρνηση θα εξανεμιστεί λόγω της ακρίβειας.

Ένα χρόνο μετά κάνουμε την υπόσχεση μας πράξη! Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί!

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ!

Έχουμε χρέος στις 28 Φλεβάρη να πλημμυρίσουν οι δρόμοι σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μας, όπως πριν έναν χρόνο. Δεν πρέπει να περάσει η προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο ΟΣΕ, η ίδια η Ε.Ε., η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν. Θέλουν το έγκλημα να ξεχαστεί γιατί όλοι αυτοί είναι ένοχοι!

Μια σειρά ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή στην απεργία, καθιστώντας την απεργία νόμιμη, παρά την απόφαση της ΓΣΕΕ να τηρήσει σιγή ιχθύος, όπως και της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης. Η ίδια όμως η ζωή, οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα αποδεικνύεται ότι τους ξεπερνούν τους αφήνουν πίσω, τραβώντας τον δρόμο του αγώνα και της μάχης. Απόφαση έχει πάρει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος που καλύπτει τους εργαζόμενους σε υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα, E-value, SUPER MARKETS κ.α.)

Ανοιχτά εμπορομάγαζα την Κυριακή της Αποκριάς= Αιτία πολέμου!

Η Κυριακή των Αποκριών, είναι μια από τις ελάχιστες μέρες που έχουν οι εμποροϋπάλληλοι  να αξιοποιήσουν ποιοτικά το χρόνο τους με τις οικογένειές τους, τους οικείους τους, είτε συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις των πολιτιστικών συλλόγων, είτε αξιοποιώντας το διήμερο με την Καθαρά Δευτέρα.

Η ενίσχυση του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων, δεν έρχεται μέσα από τα εξαντλητικά ωράρια για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους, που καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα, αλλά από το σταμάτημα της φορολεηλασίας, την πραγματική αύξηση των μισθών των εργαζομένων για να μπορούν να ψωνίσουν, τη μείωση των τιμών της ενέργειας.

Διεκδικούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στο εμπόριο, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας

“Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”

Διεκδικούμε:

► Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.

► Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.

► Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.

► Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, της μετενέργειας κοκ.

► Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.

► Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.

► Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.

► Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.

► Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

► Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.

► Να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καμία σκέψη για αναθεώρηση του άρθρου 16. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές, εξασφάλιση δωρεάν σίτισης και στέγασης για τους φοιτητές.

► Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

► Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

Όλοι, όλες στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στην απεργιακή συγκέντρωση, Τετάρτη 28 ΦΛΕΒΑΡΗ – 11πμ στην Κεντρική Πλατεία

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα