Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Στην Ξάνθη ο Μάκης Βορίδης για τη Βασιλόπιτα της ΔΕΕΠ

Κοινοποίηση

Σε κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην Ξάνθη, βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (24/02) ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης ήταν ο επίσημος καλεσμένος στην εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας της ΔΕΕΠ Ξάνθης, και συνομίλησε με κομματικά στελέχη της ΝΔ στην περιοχή, ενώ προχώρησε σε δηλώσεις για μια σειρά από ζητήματα της επικαιρότητας.

«Έχουμε μια κομματική εκδήλωση με την πολύ δραστήρια κομματική μας οργάνωση. Η κοπή της Βασιλόπιτας είναι ευκαιρία, πέρα από τις ανταλλαγές των ευχών, που πάντα κάνουμε, να μιλήσουμε για ορισμένα θέματα. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πυκνή επικαιρότητα καθώς το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης εξελίσσεται με πολύ σταθερό και αποφασιστικό ρυθμό» σημείωσε ο ίδιος, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο νέο Ποινικό Κώδικα, λέγοντας πως αυστηροποιεί τις ποινές και βελτιώνει τη διαδικασία απονομής Δικαιοσύνης.

«Ψηφίσαμε την προηγούμενη Πέμπτη τον καινούργιο Ποινικό Κώδικα. Είναι ενταγμένος στα πλαίσια ενός συνολικού σχεδιασμού του Υπουργείου Δικαιοσύνης για να επιλυθούν μια σειρά θεμάτων, όπως η επιτάχυνση της ποινικής Δικαιοσύνης αλλά και η αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών. προκειμένου να απαντήσουμε σε βασικά αιτήματα της κοινωνίας. Θα έχετε ακούσει πως κάποιος σκληρός εγκληματίας καταδικάζεται σε μια πολυετή κάθειρξη και ξαφνικά βλέπουμε ότι έχουμε μια αποφυλάκιση υπό όρους, πολύ σύντομα. Αυτό αλλάζει τώρα, θα υπάρχει μια δομική αξιολόγηση από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο» τόνισε ο ίδιος, για να προσθέσει πως «έχετε ακούσει ότι υπάρχουν, το λένε και οι αστυνομικοί αλλά και πολίτες, περιπτώσεις που πιάνουν ορισμένους που εγκληματούν, οδηγούνται στο Δικαστήριο, αφήνονται ελεύθεροι και εγκληματούν ξανά, τους πιάνουν, εγκληματούν ξανά… Αυτό αλλάζει. Οι πλημμεληματικές ποινές όταν έχουμε κατ’ επανάληψη τέλεση πια δεν θα μπορούν να αναστέλλονται, θα εκτίονται. Έχουμε μια ανταπόκριση σε αιτήματα της κοινωνίας που αφορούν στην αυστηροποίηση των ποινών και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του εγκλήματος».

Ο Υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στο Νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ενώ απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στις Ευρωεκλογές, τονίζοντας πως οι πολίτες πρέπει να στηρίξουν αυτούς που διεκδικούν χρηματοδοτήσεις για την Ελλάδα και όχι αυτούς που τις καταψηφίζουν.

Κληθείς να σχολιάσει το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Βορίδης δήλωσε πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτός είναι ένας Νόμος που δημιούργησε στο εσωτερικό μας, μια συζήτηση η οποία εκφράστηκε με διαφορετικές απόψεις. Θέλω όμως να πω ότι από την πρώτη στιγμή ο Πρωθυπουργός ο οποίος αποφάσισε να αναλάβει η Κυβέρνηση αυτή τη σχετική πρωτοβουλία, νομίζω ότι έδωσε τη δυνατότητα σε κάθε βουλευτή να εκφραστεί σύμφωνα με τη συνείδησή του, πρότεινε αυτό που θεώρησε ως στάση ευθύνης για τους διαφωνούντες, έγινε μια μεγάλη συζήτηση στο εσωτερικό μας, νομίζω ότι και από αυτή η ΝΔ βγαίνει με ενωμένη την εμπιστοσύνη προς τον Πρωθυπουργό μας, βγαίνουμε ενωμένοι, ο καθένας προφανώς με τη διαφορετική άποψη έτσι όπως διατυπώθηκε αλλά και με σεβασμό σε όλες τις απόψεις. Το αφήνουμε πίσω μας και προχωράμε σε αυτές τις μεγάλες αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας».

Γιώργος Μαυρίδης
Γιώργος Μαυρίδης
Ο Γιώργος Μαυρίδης αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Media and Communication Studies» από το Malmö University της Σουηδίας καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Digital Humanities» από το Linnaeus University της Σουηδίας. Το 2024 ολοκλήρωσε το τρίτο μεταπτυχιακό του με αντικείμενο «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας: Δίκαιο και Πολιτική» στο ΑΠΘ.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα