Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Θανάσης Ελμάζης – Βραβείο Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ: «Ανάγκη εκπαίδευσης των νέων δημοσιογράφων στο πεδίο»

«Υπάρχει ανάγκη εκπαίδευσης των δημοσιογράφων για θέματα όπως οι φυσικές καταστροφές και τα επεισόδια», σημείωσε ο ίδιος παραλαμβάνοντας το βραβείο

Κοινοποίηση

Στον φωτορεπόρτερ Θανάση Ελμάζη για τον αλτρουισμό και την συναδελφικότητα την οποία επέδειξε κατά το περασμένο έτος, απονεμήθηκε το “Βραβείο Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.” την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 κατά την διάρκεια εκδήλωσης κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας Θράκης που φιλοξενήθηκε στο Πολυλειτουργικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο ο κ. Ελμάζης, αφού ευχαρίστησε την Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ., σημείωσε πως οι δημοσιογράφοι που δουλεύουν στο πεδίο είναι εντελώς απροστάτευτοι. «Η δουλειά μας έχει ρίσκο. Έχει τύχει να πέσουμε θύματα τραμπουκισμού και επιθέσεων ή να κινδυνεύσουμε όπως συνέβη όταν μας επιτέθηκαν ανήλικοι μαθητές που κρατούσαν μπουκάλια, πέτρες ακόμα και μαχαίρια. Χρειάζεται οι δημοσιογραφικές ενώσεις, οι σχολές δημοσιογραφίας, αλλά και τα ΜΜΕ να κάνουν σεμινάρια και να εκπαιδεύσουν ειδικά τους νέους δημοσιογράφους ώστε να ξέρουν πώς να προσεγγίσουν δύσκολες καταστάσεις όπως επεισόδια, φυσικές καταστροφές, ταραχές, κλπ και πώς να συμπεριφερθούν όταν βρεθούν εν τω μέσω τέτοιων γεγονότων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βραβείο ΕΔΗΠΗΤ στον Θανάση Ελμάζη για αλληλεγγύη σε νεαρή συνάδερφό του

“Η δουλειά μας είναι από την φύση της επικίνδυνη. Οι νέοι δημοσιογράφοι που βγαίνουν στο πεδίο να καλύψουν δεν έχουν την απαραίτητη εκπαίδευση για να ανταποκριθούν με ασφάλεια σε έκτακτες ή επικίνδυνες καταστάσεις” σημείωσε ο φωτορεπόρτερ Θανάσης Ελμάζης

Υπενθυμίζεται ότι ο φωτορεπόρτερ βραβεύτηκε για την αλληλεγγύη του σε νεαρή συνάδελφο σε περιστατικό που έγινε το 2021 κατά την διάρκεια βίαιων επεισοδίων έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου.

Την Βασιλόπιτα και την τελετή ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβας, ενώ παρόντες ήταν βουλευτές, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου. Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. κ. Θεοφάνης Παπαδόπουλος, ανακοίνωσε μεταξύ των άλλων, την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για την θεσμοθέτηση του “Βραβείου Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.” το οποίο θα απονέμεται κάθε χρόνο. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κος Λευτέρης Αλεξανδρίδης ο οποίος τόνισε το πόσο σημαντικό έργο προσφέρουν οι δημοσιογράφοι στον τομέα της ενημέρωσης των πολιτών. Την τιμητική πλακέτα επέδωσε ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ., κ. Στέλιος Λεπτοκαρίδης.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα