Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δώρα Τσαμπάζη για Αλέξανδρο Νικολαΐδη: Κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά από ένα μούδιασμα στο πόδι

Κοινοποίηση

Για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης μίλησε η τελευταία του σύζυγος, Δώρα Τσαμπάζη, περιγράφοντας στην εκπομπή του MEGA «Όλα για τη ζωή μας» όσα έζησε δίπλα του λίγο πριν φύγει από τη ζωή.

«Είναι ένα πρόβλημα υγείας, το οποίο υπάρχει σε κάθε οικογένεια. Ο Αλέξανδρος κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά στο σώμα του, όταν άρχισε να έχει ένα μούδιασμα στο δεξί του πόδι. Καταλήγουμε με μια μαγνητική εγκεφάλου, η οποία δείχνει ότι υπάρχει ένας όγκος, που στην αρχή δεν γνωρίζαμε αν είναι καλοήθης ή κακοήθης. Γίνεται μια επέμβαση, αφαιρείται ο όγκος και βγαίνει η βιοψία ότι είναι ήδη μεταστατικός καρκίνος», περιγράφει η Δώρα Τσαμπάζη.

«Αν γινόταν εξαρχής η σωστή διάγνωση, ίσως να μην κάναμε θεραπείες οι οποίες είχαν να κάνουν με καρκίνο του πνεύμονα και να εστιάζαμε σε άλλες θεραπείες. Είναι ένα σοκ η διάγνωση. Ξαφνικά η λέξη ογκολόγος, που κανείς δεν θέλει να την πει, θα μπει στη ζωή σου. Είσαι σε ένα χάσιμο, μια αναστάτωση», παραδέχεται η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

«Στον άνθρωπο ο οποίος νοσεί απαγορεύεται να του πούμε “σε καταλαβαίνω”. Γιατί δεν το καταλαβαίνουμε, γιατί αν δεν το έχουμε περάσει, δεν μπορούμε να το καταλάβουμε. Μπορούμε να πούμε: “Είμαι εδώ, να το περάσουμε μαζί, σε ακούω…”», τόνισε αμέσως μετά η Δώρα Τσαμπάζη.

«Βρήκα τη δύναμη από τα παιδιά, δεν είχα άλλη επιλογή. Εγώ μπήκα σε αυτή τη διαδικασία λεχώνα. Ο γιος μου ήταν πέντε μηνών και θήλαζα ακόμα. Αυτό που αντιπροσωπεύει τη δική μου ψυχολογία είναι ότι μπήκα σε ένα πολύ μεγάλο survival mood, σε έναν μηχανισμό επιβίωσης για δύο χρόνια, προκειμένου να ανταπεξέλθω στην ασθένεια, στη μητρότητα και αργότερα και στην απώλεια. Τώρα αρχίζω και βρίσκω τα πατήματά μου», εξομολογείται χαρακτηριστικά η Δώρα Τσαμπάζη.

ΠΗΓΗ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα