Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η ανακύκλωση έπιασε… λιμάνι στον Δήμο Αβδήρων [ΦΩΤΟ]

Κοινοποίηση

Ειδικούς κάδους ανακύκλωσης απέκτησαν τόσο το Λιμάνι Αβδήρων όσο και το Λιμάνι στο Πόρτο Λάγος, για τη συλλογή απορριμμάτων.

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Αβδήρων, Γιώργος Τσιτιρίδης, μιλώντας στο XanthiNea.gr, οι κάδοι απορριμμάτων έχουν τοποθετηθεί εδώ και λίγο καιρό και τόσο οι αλιείς που δραστηριοποιούνται στα λιμάνια της περιοχής, όσο και οι υπόλοιποι κάτοικοι, μπορούν να τα χρησιμοποιούν για να αποθέτουν σκουπίδια.

Οι κάδοι χωρίζονται σε ειδικές κατηγορίες, και υπάρχει σχετική σήμανση που υποδεικνύει στους κατοίκους που μπορούν να αποθέτουν τα σκουπίδια τους ανάλογα με το είδος τους.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν τοποθετηθεί κάδοι ανακύκλωσης για:

Σύμμεικτα απόβλητα

Πλαστικά καπάκια

Αλουμίνιο

Πλαστικό

Χαρτί / χαρτόνι

Μπαταρίες

Η ανακύκλωση έπιασε… λιμάνι στον Δήμο Αβδήρων [ΦΩΤΟ]

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως πρόκειται για ιδιαίτερα καλαίσθητους κάδους ανακύκλωσης, πάνω στους οποίους έχουν τοποθετηθεί εικόνες που αναδεικνύουν τον φυσικό πλούτο του Δήμου Αβδήρων, όπως φωτογραφίες από τη Λίμνη Βιστωνίδα και τα φλαμίνγκο της περιοχής.

Υπενθυμίζεται, πως στον Δήμο Αβδήρων, σε διάφορους οικισμούς, έχουν τοποθετηθεί και οι γνωστοί μωβ κάδοι για τη συλλογή ειδών ένδυσης και υπόδησης.  

Γιώργος Μαυρίδης
Γιώργος Μαυρίδης
Ο Γιώργος Μαυρίδης αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Media and Communication Studies» από το Malmö University της Σουηδίας καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού με αντικείμενο «Digital Humanities» από το Linnaeus University της Σουηδίας. Το 2024 ολοκλήρωσε το τρίτο μεταπτυχιακό του με αντικείμενο «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας: Δίκαιο και Πολιτική» στο ΑΠΘ.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα