Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Αθήνα θα φιλοξενήσει φόρουμ για τη διδασκαλία της βουλγαρικής γλώσσας

Κοινοποίηση

Το κυριακάτικο βουλγαρικό σχολείο Βασίλ Λέφσκι στην Αθήνα θα φιλοξενήσει διεθνές φόρουμ για τη διδασκαλία της βουλγαρικής γλώσσας σε ένα πολύγλωσσο περιβάλλον από τις 29 έως τις 31 Μαρτίου, ανακοίνωσε η ελληνοβουλγαρική ένωση πολιτισμού Κέντρο Σελιμίνσκι.

Το φόρουμ αποτελεί μέρος ενός ερευνητικού έργου που υλοποιείται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) στο πλαίσιο του προγράμματος “Οι ανείπωτες ιστορίες των Βουλγάρων”, του βουλγαρικού υπουργείου Παιδείας. Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο Γκέντσο Μπάνεφ, λέκτορας Βουλγαρικής Γλώσσας και Πολιτισμού στο ΕΚΠΑ.

Το φόρουμ θα επικεντρωθεί στη διδασκαλία της βουλγαρικής γλώσσας στα βουλγαρικά κυριακάτικα σχολεία στο εξωτερικό και στα σχολεία των χωρών φιλοξενίας Βουλγάρων.

Διοργανώνεται, με την υποστήριξη του βουλγαρικού υπουργείου Παιδείας, από το Τμήμα Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την πρεσβεία της Βουλγαρίας στην Αθήνα και το πολιτιστικό κέντρο Seliminski.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα