Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μαρίνα Σάττι: Η ιστορία πίσω από το τραγούδι «ZARI» και η χορογραφία στη Eurovision 2024

Κοινοποίηση

Το τραγούδι και το βιντεοκλίπ της ελληνικής συμμετοχής παρουσιάστηκαν σε αποκλειστική μετάδοση, το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, μέσα από την έκτακτη εκπομπή «Eurovision σε είδον» της ΕΡΤ1, με παρουσιαστές τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά.

«Όταν η ΕΡΤ ανακοίνωσε τη συμμετοχή μου, έστειλαν περίπου 200 τραγούδια και ιδέες, δεν ήταν όλα ολοκληρωμένα, κάποια ήταν στίχοι, άλλα ήταν μουσικές. Επικοινωνήσαμε με τους δημιουργούς των οποίων οι ιδέες μας άρεσαν περισσότερο, βρεθήκαμε μαζί τους και τα πέντε τραγούδια έγιναν τρία. Είναι 2-3 πράγματα που έπαιξαν ρόλο για να επιλέξουμε το συγκεκριμένο τραγούδι. Είπα στον εαυτό μου ότι έχεις μία ευκαιρία, 3 λεπτά. Ποιο θες να είναι το αποτύπωμα που θες να αφήσεις;

Μία μπαλάντα ή ένα δυναμικό κομμάτι, να έχει ενέργεια, ταπεραμέντο; Και πάντα κατέληγα στο δεύτερο. Έτσι αποκλείσαμε τα πιο “μαλακά” κομμάτια και σκεφτόμουν ότι αυτό πρέπει να παρουσιαστεί στη σκηνή» σχολίασε, αρχικά, η Μαρίνα Σάττι, μιλώντας για το νέο της τραγούδι.

Πρόκειται για ένα κομμάτι, που με την ιδιαίτερη χροιά και την ξεχωριστή ερμηνεία της Μαρίνας Σάττι, παντρεύει σύγχρονα, παραδοσιακά και έθνικ στοιχεία, ενώ οι στίχοι μιλούν για την αγάπη αλλά και για τα ρίσκα που πρέπει να παίρνουμε κάποιες φορές, σαν μια ζαριά που ρίχνουμε και δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει.

Ενα κολάζ πολλών ιδεών

Σχετικά με τον τίτλο του τραγουδιού, η ερμηνεύτρια αποκάλυψε πως όταν ο OGE της έστειλε το τραγούδι, το οποίο απείχε πολύ από την τελική του μορφή, το είχε ονομάζει «Ζάρι». «Σκεφτόμουν “θα κάτσει, δεν θα κάτσει” και μου άρεσε όλο αυτό της τύχης” είπε η Μαρίνα, τονίζοντας πως το «ZARI» είναι ένα κολάζ πολλών ιδεών.

"ZARI" : Μαρίνα Σάττι | Η Ελληνική συμμετοχή για τον 68ο Διαγωνισμό της Εurovision | EΡΤ

Tα γυρίσματα για το βιντεοκλίπ έγιναν με φόντο εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας, όπως η Ακρόπολη, η Πλάκα, το Μοναστηράκι και το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, ενώ ο φακός εστίασε και σε άλλες χαρακτηριστικές περιοχές της Αττικής, ανάμεσα στις οποίες η Ομόνοια, ο Λυκαβηττός, η Ραφήνα, το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Αυστραλός Zac Wiesel.

Ομάδα με Grammy και διεθνών προδιαγραφών

«Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» λέει ο σοφός λαός και πράγματι, έτσι είναι. Για τη δημιουργία του τραγουδιού, που θα μας εκπροσωπήσει φέτος στη Eurovision, αναμείχθηκαν αρκετά άτομα, ανάμεσα σε αυτούς και η Μαρίνα Σάττι. Αναλυτικά, η ομάδα περιλαμβάνει τον Palmer Jordan Richard, ο οποίος έχει συνεργαστεί τόσο με την Carly Rae Jepsen όσο και με τον Duncan Laurence, νικητή της Eurovision 2019 με το «Arcade» για λογαριασμό της Ολλανδίας. Επιπλέον, ο Stolar Jay Lewitt έχει συνεργαστεί τόσο με τη Demi Lovato όσο και με την Evangelia για το τραγούδι «Fotia» που έγινε τεράστια επιτυχία και επανεκτέλεση με την Ελένη Φουρέιρα, ενώ ο Konstantin Plamenov Beshkov, ο οποίος κατάγεται από τη Βουλγαρία, έχει συνθέσει αρκετές επιτυχίες εκεί. Στην ομάδα περιλαμβάνεται, επίσης, ο Gino The Ghost, βραβευμένος δύο φορές με Grammy.

Εντονο, όμως, είναι και το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα με τη Μαρίνα Σάττι, τον OGE, τον Kay Be και τον Vlospa, τρεις καλλιτέχνες που έχουν κυκλοφορήσει πολλές επιτυχίες στη μουσική σκηνή της χώρας μας. Ειδικότερα, ο OGE έχει συνεργαστεί με τη Μαρίνα Σάττι στο «Πόνος κρυφός», αλλά έχει γράψει επίσης το «Τελικά» των Κωνσταντίνου Αργυρού και Rack, καθώς και το «Loco» του Snik. Από την άλλη, ο Vlospa έχει συνεργαστεί με τη Μαρίνα στο «Tucutum», ενώ ευθύνεται και για το «Trafficante» του Snik.

MARINA SATTI - TUCUTUM (Official Music Video)

Παραγωγοί του τραγουδικού, πέρα από τη Μαρίνα Σάττι, είναι ο Nick Kodonas και ο Solmeister, με τον τελευταίο να είναι υπεύθυνος για τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Marseaux και του urban συγκροτήματος WNC.

Οσον αφορά την καλλιτεχνική διεύθυνση της ελληνικής συμμετοχής έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Υπεύθυνος για τη χορογραφία είναι o διεθνούς φήμης Γερμανός χορογράφος με καταγωγή από την Κομοτηνή, Metznoun Mecnun Giasar, που είναι γνωστός ως Majnoon. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που έχει χορογραφήσει, είναι η Madonna, οι BTS και η Loreen, ενώ πιο σημαντική συνεργασία του είναι αυτή με τη Rosalia. Οι δυο τους δημιούργησαν τις viral χορογραφίες του πρωτοποριακού Motomami tour, ενώ έχει βραβευτεί και με Grammy για τη συγκεκριμένη δουλειά του. Εκτός από χορογράφος, ωστόσο, δηλώνει μουσικός, παραγωγός, σκηνοθέτης, μέντορας και fashion icon.

Η χορευτική ομάδα της Μαρίνας Σάττι αποτελείται από τρεις άνδρες και μια γυναίκα χορεύτρια. Ο Huso Cetintas, είναι χορευτής που μένει στη Γερμανία, με διάφορες δουλειές σε βιντεοκλίπ και ζωντανές εμφανίσεις στο βιογραφικό του. Το ίδιο ταλαντούχος είναι και ο νεαρός Βασίλης Καραγιάννης.

Η Ειρήνη Δαμιανίδου είναι Ελληνίδα χορεύτρια-χορογράφος, που έχει συνεργαστεί ξανά με τη Μαρίνα Σάττι στο παρελθόν, με τελευταίες τους συνεργασίες, αυτές των MAD VMA 2023, και της συναυλίας της Μαρίνας στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Τέλος, ο Yasin AO είναι χορογράφος και creative director αραβικής καταγωγής, που διαμένει στη Γερμανία. Όλο αυτό το διάστημα, οι πρόβες ήταν πολύωρες και, πλέον, το κόνσεπτ της σκηνικής εμφάνισης της ελληνικής συμμετοχής είναι έτοιμο.

Οι δύο άνθρωποι, που θα σχολιάσουν φέτος με τον δικό τους χιουμοριστικό τρόπο τις τρεις βραδιές της Eurovision, θα είναι ο Θανάσης Αλευράς και ο Ζερόμ Καλούτα. Μάλιστα, οι δύο καλλιτέχνες, στο πλαίσιο της εκπομπής «Eurovision σε είδον» ανέβηκαν στη σκηνή της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, για να παρουσιάσουν σε παγκόσμια αποκλειστικότητα μια ανατρεπτική διασκευή της μεγάλης επιτυχίας «My Number One» της Ελενας Παπαρίζου, που μας χάρισε την πρώτη θέση.

Σύμφωνα με την κλήρωση που έγινε στις 30 Ιανουαρίου, η Ελλάδα θα διαγωνισθεί στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2024, ο οποίος θα γίνει την Πέμπτη 9 Μαΐου στο Μάλμε της Σουηδίας. Η ακριβής θέση των χωρών θα καθοριστεί σε επόμενο χρόνο από τους διοργανωτές. Την ίδια μέρα στο Malmo Arena θα διαγωνιστούν οι Αυστρία, Μάλτα, Ελβετία, Τσεχία, Αλβανία, Δανία, Αρμενία, Ισραήλ, Εσθονία, Γεωργία, Ολλανδία, Νορβηγία, Λετονία, Άγιος Μαρίνος και Βέλγιο. Παράλληλα, στον δεύτερο ημιτελικό θα ψηφίσουν και οι Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία που περνούν κατευθείαν στον τελικό. Η Κύπρος, με τη Silia Kapsis και το τραγούδι «Liar», θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό που θα γίνει στις 7 Μαΐου.

ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα