Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πολύανθος: Μαύρη λάσπη για 3η φορά σε δρόμους, αυλές και σπίτια

Κοινοποίηση

Σε απόγνωση οι κάτοικοι του Πολυάνθου μετά το νέο χτύπημα της μαύρης λάσπης, που προέκυψε από ισχυρή καταιγίδα στις 7 το πρωί. Αυτή τη φορά ήταν τόση η ορμή της που μπήκε σε αυλές και σε σπίτια.

Ειδικά στη διασταύρωση του κεντρικού δρόμου, με τον δρόμο για Αμβροσία, κάποια στιγμή οι πολίτες, ένιωσαν τρόμο, καθώς οι φερτές ύλες έφραξαν τον αγωγό κάτω από το κεντρικό οδικό δίκτυο και η κινούμενη μαύρη λάσπη, που ξεπερνούσε το ένα μέτρο, απειλούσε σπίτια και αυλές.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ΕΡΤ, κανένα από τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, για τα τρία χωριά που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 21ης Αυγούστου και τους οικισμούς που είναι στους πρόποδες του Βουνού, και τα οποία είναι στη μελέτη της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης, δεν έχει εγκριθεί. “Δεν αξιολογούν τον κίνδυνο, παρά αν έχουμε νεκρούς. Τότε η πολιτεία θα ξυπνήσει”, λένε με πικρία οι κάτοικοι του Πολυάνθου.

Οι κάτοικοι αναφέρουν και το γεγονός πως δεν υπήρχαν μηχανήματα κατάλληλα για αυτές τις περιπτώσεις, καθώς όπως τους είπαν όλα είναι στον ορεινό όγκο, οπότε καταγράφηκε και καθυστερημένη παρέμβαση στο κομμάτι αυτό. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Μανώλης Ταμπατζάς, βρέθηκε στο σημείο και έδωσε εντολή για καθαρισμό των σημείων όπου έχει συγκεντρωθεί η μαύρη λάσπη, από τα αποκαΐδια της φωτιάς.

Οι κάτοικοι απαιτούν να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα που προβλέπεται για τη θωράκιση της περιοχής, καθώς είναι η τρίτη φορά που βλέπουν να απειλεί η μαύρη λάσπη τις περιουσίες τους, αλλά και τις ζωές τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το πρωί ο οικισμός του Πολυάνθου, δεν έχει ούτε νερό, λόγω βλάβης που προκλήθηκε στο δίκτυο.

ΠΗΓΗ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα