Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Επιστολική ψήφος: Ξεκίνησε η αποστολή των φακέλων – 1.049 στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Ολοκληρώθηκε η εκτύπωση του εκλογικού υλικού για τους 202.515 ψηφοφόρους που εγγράφηκαν μέχρι τις 29 Απριλίου στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών για να ψηφίσουν εξ αποστάσεως στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Πλέον, ξεκίνησε η αποστολή των φακέλων στους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, οι οποίοι διαμένουν τόσο εντός Ελλάδας όσο και σε περισσότερες από 120 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η αποστολή των φακέλων έχει ανατεθεί στην υπηρεσία courier των ΕΛΤΑ και στην ιδιωτική εταιρεία ταχυμεταφορών ACS, οι οποίες συνεργάζονται διεθνώς με τις εταιρείες DHL και UPS αντίστοιχα.

Στην Ξάνθη θα γίνει αποστολή 1.049 φακέλων, καθώς τόσοι είναι οι πολίτες της περιοχής που έκαναν εγγραφή στη σχετική πλατφόρμα και συμμετέχουν στις ευρωεκλογές με τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου.

Έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία, κάθε εγγεγραμμένος θα λάβει στη διεύθυνση που έχει δηλώσει έναν φάκελο με τα ακόλουθα περιεχόμενα:

  1. Ένα πολυσέλιδο έντυπο με λεπτομερείς οδηγίες για την ψηφοφορία εξ αποστάσεως και τους καταλόγους των υποψήφιων ευρωβουλευτών από όλα τα κόμματα.
  2. Ένα ψηφοδέλτιο.
  3. Έναν φάκελο ψηφοφορίας για την τοποθέτηση του ψηφοδελτίου.
  4. Μια αίτηση-υπεύθυνη δήλωση για την επιστολική ψήφο.
  5. Τον φάκελο επιστροφής για την αποστολή της επιστολικής ψήφου στον ειδικό χώρο συλλογής που βρίσκεται στο Περιστέρι.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα