Τραγικές ελλείψεις στην πρωτοβάθμια περίθαλψη στην Ξάνθη - Δεν έχουν χαρτιά για συνταγές

Τραγικές ελλείψεις στην πρωτοβάθμια περίθαλψη στην Ξάνθη - Δεν έχουν χαρτιά για συνταγές


-Οι ασθενείς φέρνουν από το σπίτι κόλες Α4 για να γράψουν οι γιατροί τις συνταγές 

Ούτε... χαρτιά για να εκτυπώσουν τις συνταγές που γράφουν στους ασθενείς δεν διαθέτουν οι γιατροί στα περισσότερα αγροτικά ιατρεία και Κέντρα Υγείας της Ξάνθης που συνθέτουν, ό,τι έχει απομείνει, από την πρωτοβάθμια υγεία στην περιοχή. 

Εδώ και αρκετό καιρό γιατροί που υπηρετούν στις δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης του Νομού έχουν ενημερώσει τους ασθενείς για τις ελλείψεις με αποτέλεσμα όσοι θέλουν να γράψουν φάρμακα να πρέπει να προμηθευτούν λευκά χαρτιά και να τα προσκομίσουν στις κατά τόπους δομές. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Κ.Υ. Αβδήρων όπου παρά το γεγονός πως το ιατρικό προσωπικό προχωρά - με δικά του έξοδα - στην προμήθεια χαρτιού (κυρίως για ασθενείς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν χαρτιά), αυτό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών και οι τελευταίοι βάζουν το χέρι στην τσέπη κάθε φορά που θέλουν να γράψουν φάρμακα.  

Ουρές για μια συνταγή! 
Την ίδια στιγμή το τελευταίο διάστημα καταγράφονται αρκετά προβλήματα στα περιφερειακά αγροτικά ιατρεία, τα οποία υπολειτουργούν με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές ασθενών που προσέρχονται είτε για να εξεταστούν είτε για να γράψουν φάρμακα. 

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το Κέντρο Υγείας Σελέρου το οποίο επιβαρύνθηκε τελευταία με ακόμη περισσότερους ασθενείς, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές και η ταλαιπωρία να χτυπά κόκκινο. Πρόσφατα οι Δήμαρχοι Αβδήρων και Τοπείρου απέστειλαν από κοινού επιστολή στον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης επισημαίνοντας μια σειρά από προβλήματα που παρατηρούνται στην λειτουργία του Κ.Υ. Αβδήρων και τα οποία προκαλούν την αγανάκτηση και την ταλαιπωρία των κατοίκων του κάμπου. 
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال