Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Σε πλήρη ετοιμότητα το Νοσοκομείο Ξάνθης

Κοινοποίηση

koronoios-nosokomeio-xanthis



Κορονοϊός: Έτοιμο να αντιμετωπίσει ύποπτα περιστατικά το Νοσοκομείο Ξάνθης – Τρία ύποπτα κρούσματα αρνητικά


Σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα κορονοϊού στην Ξάνθη είναι το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Στο προσωπικό του Γ.Ν.Ξ. έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες για τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν εντός των χώρων του Νοσοκομείου ενώ έχουν αλλάξει τα ωράρια των επισκεπτηρίων ώστε να περιοριστούν οι επισκέψεις πολιτών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας στη Θράκη λειτουργεί ένα Νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορονοϊού και αυτό είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Ως εναλλακτική υπάρχει βέβαια πάντα και το ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, για τη μεταφορά πιθανών κρουσμάτων.

Τρία ύποπτα κρούσματα 

Στην Ξάνθη, και παρά την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί κατά καιρούς, δεν έχει κάνει την εμφάνισή του προς το παρόν ο ιός. Τρία ύποπτα κρούσματα έχουν ελεγχθεί από το ιατρικό προσωπικό και τα τρία έχουν βγει αρνητικά.

Ταυτόχρονα στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων έκλεισε το 3ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης για μια εβδομάδα, καθώς μια ομάδα μαθητών και καθηγητών βρέθηκε πρόσφατα σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία.

Απολύμανση πραγματοποιήθηκε και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης αλλά και με μέριμνα του Δήμου σε διάφορους κλειστούς αθλητικούς χώρους και στάδια.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε ότι από το Σάββατο 07.03.2020, λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κορονοϊό.

Οι πολίτες που θέλουν να ενημερώνονται μπορούν να καλούν σε αυτή την τηλεφωνική γραμμή για τον κορονοϊό που έχει δημιουργηθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα