Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

147 πρόστιμα για μάσκες στην ΑΜΘ – Εντατικοί έλεγχοι στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

147 πρόστιμα για μάσκες στην ΑΜΘ – Εντατικοί έλεγχοι στην Ξάνθη

Βροχή παραβάσεων για μη χρήση μάσκας καταγράφεται την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής των νέων μέτρων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Από το περασμένο Σάββατο μέχρι και την Παρασκευή, σε διάστημα δηλαδή μιας εβδομάδας, βεβαιώθηκαν συνολικά 147 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, σε Ξάνθη, Κομοτηνή, Δράμα, Καβάλα και Έβρο.

Το σαφάρι ελέγχων από πλευράς της Αστυνομίας είναι έντονο σε καθημερινή βάση, καθώς σε επίπεδο Περιφέρειας ο αριθμός των προστίμων είναι διψήφιος κάθε μέρα. Στην Ξάνθη, οι Αρχές επιδίδονται σε αντίστοιχους αιφνιδιαστικούς ελέγχους και όταν εντοπίζονται πολίτες χωρίς μάσκες ή όταν δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, τότε επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα.





Αναλυτικά τα πρόστιμα ανά ημέρα στην ΑΜΘ: 

  • Σάββατο 01/08 βεβαιώθηκαν 27 πρόστιμα 
  • Κυριακή 02/08 βεβαιώθηκαν 20 πρόστιμα
  • Δευτέρα 03/08 βεβαιώθηκαν 28 πρόστιμα 
  • Τρίτη 04/08 βεβαιώθηκαν 19 πρόστιμα
  • Τετάρτη 05/08 βεβαιώθηκαν 22 πρόστιμα 
  • Πέμπτη 06/08 βεβαιώθηκαν 15 πρόστιμα 
  • Παρασκευή 07/08 βεβαιώθηκαν 16 πρόστιμα 
147 πρόστιμα για μάσκες στην ΑΜΘ – Εντατικοί έλεγχοι στην Ξάνθη

Μηδενικά κρούσματα στην Ξάνθη 

Στην Ξάνθη οι κάτοικοι δείχνουν να παρουσιάζονται συνεπείς ως προς την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, ένα μέτρο άλλωστε στο οποίο είναι συνηθισμένοι. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως λόγω της έξαρσης που είχε καταγράψει ο κορονοϊός στην περιοχή τους προηγούμενους μήνες, είχαν επιβληθεί μια σειρά από ειδικά περιοριστικά μέτρα – σε αντίθεση τότε με την υπόλοιπη Ελλάδα – όπως αυτό της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Συνεπώς, όταν οι κάτοικοι στην Ξάνθη ήταν υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες σε όλους τους κλειστούς χώρους κάτι αντίστοιχο δεν είχε εφαρμοστεί συνολικά σε όλη την χώρα.

Άξιο αναφοράς και το γεγονός πως πλέον στην Ξάνθη η πανδημία καταγράφει ραγδαία πτώση καθώς από τα δεκάδες κρούσματα σε καθημερινή βάση, πλέον τα κρούσματα είναι μηδενικά παρά την έξαρση στην υπόλοιπη Ελλάδα.





Αρκετοί κάτοικοι ωστόσο εκφράζουν την ανησυχία τους για πιθανή νέα αναζωπύρωση εάν παρατηρηθεί χαλάρωση στην εφαρμογή των μέτρων, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Προς το παρόν τον Αύγουστο έχουν καταγραφεί μόλις 2 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ξάνθη, γεγονός ιδιαίτερα ελπιδοφόρο.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα