Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πλησιάζουν τις 7.000 οι εμβολιασμοί στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Πλησιάζουν τις 7.000 οι εμβολιασμοί στην Ξάνθη


Εμβόλια Ξάνθη:
Σε 6.717 ανέρχονται οι εμβολιασμοί που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής στην Ξάνθη, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείο Υγείας. 

Εξ’ αυτών μάλιστα οι 2.289 αφορούν τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, που έχει χορηγηθεί σε κατοίκους της Ξάνθης και πλέον έχουν τη δυνατότητα έκδοσης ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού. 

Σε επίπεδο Θράκης, ο Έβρος διατηρεί την ιδιαίτερα ανοδική πορεία του καταγράφοντας μέχρι στιγμής 14.986 εμβολιασμούς. 

Ήδη μάλιστα 5.067 πολίτες έχουν δεχθεί τη δεύτερη δόση του εμβολίου. 

Στην Ροδόπη έχουν χορηγηθεί 5.999 δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού, το ίδιο διάστημα, ενώ σε 1.966 ανέρχονται οι πολίτες που έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση. 

Πλησιάζουν τις 7.000 οι εμβολιασμοί στην Ξάνθη
Πλησιάζουν τις 7.000 οι εμβολιασμοί στην Ξάνθη

Κικίλιας: Όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών θα είναι εμβολιασμένοι εντός του Μαΐου

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανέφερε τα εξής:

Έχουμε εμβόλια, όχι ακόμα την ποσότητα που θέλουμε, αλλά φτάνουμε το 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς, 1.750.000 εμβολιασμούς στο τέλος Μαρτίου. Όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών θα είναι εμβολιασμένοι εντός του Μαΐου.

Βλέπετε, και αυτό έρχεται από τους πολίτες προς τα εμάς, τον άψογο τρόπο με τον οποίο έχει σχεδιαστεί η επιχείρηση «Ελευθερία» και ο εμβολιασμός, με σεβασμό στους συμπολίτες μας, στην αξιοπρέπειά τους, με μηνύματα χωρίς να καθυστερούν, με αγάπη και φροντίδα από τους υγειονομικούς μας και τους εμβολιαστές.

Προχωράμε και με τις ευπαθείς ομάδες. Νομίζω ότι είναι εμφανές ότι το Μάρτιο θα έχουμε πολλαπλάσια εμβόλια από ότι είχαμε το Φεβρουάριο και τον Ιανουάριο και φυσικά τον Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο ακόμα περισσότερα.

Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα σε όλη την κοινωνία να εμβολιαστεί και να στήσουμε το τείχος ανοσίας.

Πιστεύω ότι θα έχουμε προχωρήσει σε πολύ μεγάλο επίπεδο μέχρι το τέλος Ιουνίου, καθώς θα εγκριθεί και το εμβόλιο της Johnson & Johnson μονοδοσικό εμβόλιο, μετά η CureVac. Θα έχουμε λοιπόν 5 εμβόλια, κάθε εβδομάδα θα στέλνουν δόσεις αυτές οι πέντε εταιρείες, αυξάνονται οι δυνατότητες.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα