Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Προκλητικός ο Τσαβούσογλου για τη Θράκη – Μιλά για «καταπιεσμένους Τούρκους»

Κοινοποίηση

Προκλητικός ο Τσαβούσογλου για τη Θράκη – Μιλά για «καταπιεσμένους Τούρκους»

Το κρεσέντο ακραίων δηλώσεων συνεχίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με την πρόσφατη ομιλία του στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC). 

Σύμφωνα με πληροφορίες του XanthiNea.gr, ο Τσαβούσογλου επανέλαβε την ακραία ρητορική του περί «καταπιεσμένων συμπατριωτών του» στη Θράκη, οι οποίοι στερούνται των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών τους. 




Ο Τσαβούσογλου, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την 77η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), και εκφώνησε ομιλία στην ετήσια συνάντηση συντονισμού του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.

«Η μουσουλμανική τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα στερείται των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών της. Οι Μουφτήδες δεν ορίζονται, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν την εθνική τους ταυτότητα και την αυτονομία τους στην εκπαίδευση. Ζητάμε από τα αδέλφια μας να είναι σε αλληλεγγύη μαζί τους» ανέφερε ο ίδιος, όπως προκύπτει από την έρευνα του XanthiNea.gr. 




Μόλις πριν από λίγες ώρες άλλωστε στην Ξάνθη βρέθηκε ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου, σε μια ιδιωτική – και άκρως προκλητική – επίσκεψη, ο οποίος μάλιστα είχε επαφές με τον νέο ψευτομουφτή Ξάνθης ενώ παρέστη σε συνάντηση στην αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πόλη, και αφού επισκέφθηκε και τον τάφο του Αχμέτ Μετέ, του μέχρι πρότινος ψευτομουφτή, ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί εκ νέου σε «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα