Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εκλογές: Τι είχε δείξει η κάλπη στην Ξάνθη το 2019

Κοινοποίηση

Εκλογές: Τι είχε δείξει η κάλπη στην Ξάνθη το 2019

Στην τελική ευθεία μπαίνουν τα κόμματα ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου, προσπαθώντας να συσπειρώσουν τα ακροατήρια τους αλλά κυρίως να πείσουν τους αναποφάσιστους και αυτούς που επιλέγουν συνήθως την οδό… της αποχής!




Στην Ξάνθη τις τελευταίες ημέρες έχουν βρεθεί τρεις πολιτικοί αρχηγοί κομμάτων. Την αρχή έκανε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ακολούθησε ο πρόεδρος του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης καθώς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης

Αντίστοιχα, οι υποψήφιοι που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων έχουν επιδοθεί στο δικό τους προεκλογικό αγώνα. Στην πλειοψηφία τους ακολουθούν την πεπατημένη, πραγματοποιώντας περιοδείες σε χωριά ή δίνοντας το παρών σχεδόν σε κάθε εκδήλωση που πραγματοποιείται στην Ξάνθη. 

Ακολούθως αναρτούν φωτογραφίες στα social media (οι περισσότεροι εξ’ αυτών τουλάχιστον) ενημερώνοντας για τη δράση τους. 




Την ίδια στιγμή ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που εισπράττουν την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ανεργία, εθνικά ζητήματα, διαχείριση της πανδημίας, μεταναστευτικό και ακρίβεια συγκαταλέγονται ψηλά στη λίστα των παραπόνων που μεταφέρουν οι πολίτες. 

Το XanthiNea.gr κάνει μια αναδρομή στα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του 2019, για να θυμηθούμε τι είχε δείξει τότε η κάλπη. 

Η συμμετοχή ήταν στο 57,78%, με ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να καταλαμβάνουν από μια έδρα. Τα ποσοστά που συγκέντρωσαν ήταν 39,60%, 36,78% και 8,78%. 

Ακολουθούσαν, Ελληνική Λύση με 3,44%, Χρυσή Αυγή με 2,62%, ΜέΡΑ25 με 2,35%, ΚΚΕ με 2,19% και Πλεύση Ελευθερίας με 1,08%. 




Σίγουρα το υψηλό ποσοστό αποχής θα πρέπει να προβληματίζει όλους, και αναμφίβολα αποτελεί στοίχημα για τα κόμματα εάν θα μπορέσουν με την πολιτική που εφαρμόζουν, τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους αλλά και τα πρόσωπα που έχουν επιλέξει για τα ψηφοδέλτια τους να προσελκύσουν περισσότερους ψηφοφόρους στην Ξάνθη. 

Εκλογές: Τι είχε δείξει η κάλπη στην Ξάνθη το 2019

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα