Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ελληνισμός και Βαλκάνια – αμφίδρομες σχέσεις: γλώσσα, ιστορία, λογοτεχνία, πολιτισμός (1453-2019)

Κοινοποίηση

Ελληνισμός και Βαλκάνια - αμφίδρομες σχέσεις: γλώσσα, ιστορία, λογοτεχνία, πολιτισμός (1453-2019)

Η Κοσμητεία της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον «Παρατηρητή της Θράκης», στο πλαίσιο των δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής και της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Κομοτηνή Εν Δράσει», διοργάνωσε βιβλιοπαρουσίαση των τεσσάρων τόμων των Πρακτικών του 4ου Συνεδρίου των Νεοελληνιστών των Βαλκανικών Χωρών: Ελληνισμός και Βαλκάνια – αμφίδρομες σχέσεις: γλώσσα, ιστορία, λογοτεχνία, πολιτισμός (1453-2019) στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής (Τσανάκλειο Μέγαρο) την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 και ώρα 18:30. Τα Πρακτικά εκδόθηκαν σε ψηφιακή μορφή από το Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και σε έντυπη μορφή με την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.




Με θερμά και ενδιαφέροντα σχόλια μίλησαν για τους πρώτους δύο τόμους (Λογοτεχνία Ι και ΙΙ ο Κωστής Δανόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας ΔΠΘ, και για τους τόμους Γ1 και Γ2 (Λαογραφία – Κοινωνική Ανθρωπολογία – Γλωσσολογία – Ιστορία) η Ελπίδα Βόγλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας ΔΠΘ. Επίσης κατέθεσαν την εμπειρία τους και οι δύο επιστημονικοί επιμελητές των Πρακτικών, ο Μανόλης Γ. Βαρβούνης, Κοσμήτορας Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών ΔΠΘ και Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας ΔΠΘ και ο Θανάσης Β. Κούγκουλος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας ΔΠΘ.




Τη βιβλιοπαρουσίαση χαιρέτισε ο Νικόλαος Τσαλικίδης, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης. Ο Κοσμήτορας Μανόλης Γ. Βαρβούνης επέδωσε το μετάλλιο για τα δέκα χρόνια της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών ΔΠΘ στον Αντιπεριφερειάρχη Νικόλαο Τσαλικίδη και στον «Παρατηρητή της Θράκης» για τη συμβολή τους στις δραστηριότητες της Σχολής. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Αντιπεριφερειάρχης Νικόλαος Τσαλικίδης απένειμε στους επιμελητές των Πρακτικών Μανόλη Γ. Βαρβούνη και Θανάση Β. Κούγκουλο τιμητικές πλακέτες για την επιστημονική τους συνεισφορά στη Θράκη.

Ελληνισμός και Βαλκάνια - αμφίδρομες σχέσεις: γλώσσα, ιστορία, λογοτεχνία, πολιτισμός (1453-2019)

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα