Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το ΔΠΘ μπροστάρης στην αναγέννηση της φύσης στον Έβρο

Κοινοποίηση

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο...μπροστάρης στην αναγέννηση της φύσης στον Έβρο

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μπαίνει “μπροστά” για την αναγέννηση της φύσης στον Έβρο, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, με μία παρέμβαση με τίτλο «DUTH to the people, η οποία διακρίνεται στις «από πάνω προς τα κάτω» (top down) και στις «από κάτω προς τα πάνω» (bottom up) δράσεις.






Ειδικότερα, όπως τόνισε στην εκπομπή “Τριτολογίες” της ΕΡΤ, ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Φώτης Μάρης, ο πρώτος άξονας δράσεων αφορά την εκπόνηση ενός σχεδίου αντιμετώπισης των συνεπειών των πυρκαγιών, που θα προκύψει από έρευνα και θα αποτυπωθεί σε προτάσεις μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, στα πεδία του φυσικού περιβάλλοντος, της οικονομίας, της διαχείρισης κρίσεων και φυσικών καταστροφών και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής.

Ο δεύτερος άξονας προβλέπει τη χρηματοδότηση έως πέντε προτάσεων έργων, άμεσης εφαρμογής μέσα σε έξι μήνες, που θα υποβάλουν καθηγητές του Πανεπιστημίου, οι οποίεςθα αξιολογηθούν με βάση την επιστημονική και κοινωνική απήχησή τους, αρχικά από επιτροπή του πανεπιστημίου και στη συνέχεια από διευρυμένη επιτροπή, στην οποία θα συμμετάσχουν πολίτες και εκπρόσωποι φορέων της Θράκης.



Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Μάρη, η επένδυση στη γνώση αλλάζει την ποιότητα ζωής και τις συνθήκες εργασίας, ενώ το ίδρυμα έχει κάνει ήδη πολλά βήματα τα τελευταία χρόνια στην καινοτομία και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα